Crestinii ortodocsi din Parohia „Nastera Maicii Domnului” Magiresti au trait in perioada 6-8 iulie 2012, momente de bucurie duhovniceasca, prilejuite de împlinirea unei mai vechi dorinte a lor, respectiv înaltarea unui locas in care activitatile social-filantropice si cultural-caritative, sa se desfasoare în mod sistematic, dupa principii de organizare moderne.
Duminica, 8 aprilie, asezamintul a fost sfintit de PS Ioachim Bacauanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului. Bucuria împlinirii acestei nazuinte a fost amplificata de faptul ca au venit mijlocul nostru racla cu moastele a peste 20 de sfinti si a vesmintului Sf. Cuv. Parascheva din Catedrala Arhiepiscopala din Roman, precum si Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului din Manastirea Giurgeni –Neamt. Am dorit cu totii ca evenimentul sfintirii noului locas patronat de Sfintii si Dreptii Parinti Ioachim si Ana sa fie un început al concretizarii „liturghiei de dupa liturghie”, iar pentru acest lucru necesar în lucrarea noastra pentru dobindirea vesniciei, am chemat în ajutor „sfintii cei bineplacuti lui Dumnezeu”.
Cum, în Biserica nimic nu e întâmplator, ci, totul se deruleaza sub directa supraveghere si purtare de grija a lui Dumnezeu, cu binecuvintare Preasfintitului Ioachim Bacauanul, am închinat acest asezamint Sfintilor si Dreptilor Parinti Ioachim si Ana, în semn de recunostinta si pastrare vie a memoriei celui care a fost Ioachim Mares, Episcopul Husilor, trecut la cele vesnice în anul 2009, care, ca fiu al satului Magiresti s-a îngrijit, atit ca preot, dar mai ales ca arhiereu, de însanatosirea permanenta a vietii duhovnicesti din Magiresti, el însusi implicindu-se în diverse aspecte misionare desfasurate cu regularitate în rindul credinciosilor nostri.
E suficient sa amintim faptul ca în cei 8 ani cit a durat restaurarea totala a Bisericii din Magiresti (1977-1985), parintele Ioan Mares pe atunci a avut o contributie decisiva pentru ca Biserica satului natal sa arate ca o „mireasa a lui Hristos”, împodobita cu mobilier de înalta calitate si maiestrie artistica, pardoseala de marmura, pictura neobizantina realizata în tehnica fresca si alte podoabe care pina astazi îi ofera o înfatisare cu totul aparte.
Pr. Sorin Maris
Lasă un răspuns