Exista persoane pe lumea asta care se orienteaza la cumparaturi dupa pret: cu cit e mai scump un produs cu atit e mai bun. Asa considera acele persoane ca ar fi logic sa fie.
Dar in formarea preturilor din supermarket nu exista loc si pentru logica. Uite, de exemplu, banalul lapte, un produs care altadata se lua cu sticla la schimb, iar acum il gasesti doar ambalat in pungi sau in cutii de carton, cu termenul de valabilitate lungit chimic.
O cutie de lapte UHT e aproape cinci lei. E laptele ala la cutie si care e garantat vreo sase luni inainte de a fi deschis. Problema acestui tip de lapte este ca nu prea contine lapte. Lucru explicat de directorul Institutului pentru Cercetari Alimentare, care spune ca produsul ambalat in aceste cutii a fost creat dupa ce s-a scos tot ce s-a putut scoate din laptele initial: proteine si grasime. Lichidului ramas i s-a adaugat frisca pentru a da senzatia de produs natural si savuros.
Iar cel mai interesant lucru este lista ingredientelor de pe cutie. Printre ingrediente – laptele. Adica laptele contine si urme de lapte…
O idee ar fi sa mergi in piata, sa iei lapte de la tarani. Nu pentru mult timp, ca vor exista, fara indoiala, reglementari si pentru ei care sa le interzica sa mai vinda laptele natural.
specialistu' a zis
Domnule Razvan Bibire…. nu ai priceput absolut nimic din afirmatia respectivului specialist, pe care probabil ai si deformat-o prin anumite omisiuni pentru a-ti iesi dumitale articolul. Separarea laptelui de frisca ( produs care contine grasime, proteina etc. ) si recombinarea lui dupa pasteurizare sau sterilizare este tehnologia moderna de obtinere a laptelui prelucrat tehnologic… Inainte de a scrie un articol exista o faza numita DOCUMENTARE. Nu sari peste aceasta faza deoarece iti poti pierde credibilitatea de jurnalist. Un titlu bombastic nu face un articol bun. Dar ceea ce spun eu se numeste consultanta.. si consultanta e pe bani buni…. BTW.. stiai ca laptele contine 86-88% apa… tragic.. nu ?