Micii producatori bacauani vor putea vinde marfa in piete, in acest an, numai dupa ce vor achita taxe atit pentru produsele primare, cit si pentru cele procesate. Astfel, pentru a putea vinde lapte crud, oua, miere de albine sau peste, producatorii vor achita suma de 10 lei, iar pentru produse lactate sau din carne, 300 lei. Potrivit conducerii Directiei Sanitara Vetrinara si pentru Siguranta Alimentelor (Bacau), pina la finele acestei luni, taranii trebuie, in plus, sa depuna la institutie, o cerere, in vederea obtinerii „Documentului de inregistrare sanitar-veterinara”. „Vinzarea produselor obtinute in vederea comercializarii se face doar in baza acestui document eliberat de noi, a actului de identitate al producatorului sau ale membrilor familiei acestuia, a documentului din care rezulta starea de sanatate a animalelor de la care au fost obtinute produsele, completat si vizat de medicul veterinar, precum si a certificatului de producator, eliberat de primarie”, a explicat dr. Sorin Liviu Ivanciu, purtatorul de cuvint al DSVSA Bacau. Acesta atrage atentia ca, potrivit noilor reglementari, dupa data de intii februarie 2009, comercializarea produselor fara inregistrare reprezinta contraventie si se sanctioneaza cu amenzi cuprinse intre 3.000 si 5.000 lei. (Madalina ROTARU)
Lasă un răspuns