Prăjiturile cu cremă reprezintă un pericol pentru consumatori, mai ales dacă sînt cumpărate din msagazine care nu au vitrine frigorifice, spun specialiștii Protecției Consumatorului. Canicula i-a pus în alertă pe inspectorii Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorului (OJPC) Bacău, care au în vizor mai ales alimente cu grad de alterare ridicat: ouă, carne și produse din carne proaspete, lapte, pește și prăjituri cu cremă. „Cei care vor să fie siguri că nu li se întîmplă nimic după ce mănîncă astfel de produse trebuie să fie foarte atenți de unde le cumpără. În magazinul respectiv, pentru că pe căldura asta nici vorbă să poată fi cumpărate din piață, de la tarabe, trebuie să existe un minim de dotare cu vitrine frigorifice și frigidere, în care trebuie să fie expuse și păstrate astfel de alimente”, ne-a declarat Sorin Elisei, inspectorul șef al OJPC Bacău.
Cele mai mari probleme le pot crea prăjiturile cu cremă, care se alterează extrem de repede. „În această perioadă ar fi bine să nu se cumpere prăjituri. Pentru că pericolul nu provine numai din modul de păstrare, ci chiar și de la transport, dacă laboratorul unde se fac prăjiturile nu se află în aceeași incintă”, ne-a mai spus Sorin Elisei. În privința produselor din carne și pește, inspectorii OJPC recomandă ca acestea să fie ultimele achiziționate din piață sau magazine, chiar înainte de a pleca spre casă. „Nu este bine să umbli cu peștele sau carnea prin căldură, pentru că se pot altera foarte repede și putem constata acasă că ce avem în plasă nu mai corespunde deloc cu ceea ce am cumpărat din magazin”, a precizat inspectorul șef Elisei. (Mirela ROMANEȚ)
Lasă un răspuns