Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău, a participat la deschiderea anului școlar în Târgu Ocna și Dofteana, alături de prefectul Lucian Bogdanel, inspectorul școlar general, Ana-Maria Egarmin, consilierul județean Vasile Budacă, elevi, părinții și cadre didactice. Ivancea i-a dat și o replică primarului municipiului Bacău, Lucian Daniel Stanciu Viziteu, referitoare la „depolitizarea învățământului”.
„Decât provocări populiste și ipocrite pe Facebook, mai bine investiții în infrastructura școlară astfel încât părinții să nu mai plătească an de an rașchetatul parchetului, igienizări și dotări”, i-a transmis Ivancea primarului Bacăului, după ce Lucian Daniel Stanciu Viziteu a susținut că el se duce în calitate de părinte la școală, nu ca oficial:
Am împărtășit bucuria primului clopoțel al noului an școlar la Tg. Ocna și Dofteana împreună cu primarii Cristian-Aurelian Ciubotaru și Ioan Bujor, prefectul județului Lucian Bogdanel, inspectorul școlar general Ana-Maria Egarmin și consilierul județean Vasile Budacă, elevii, părinții și cadrele didactice. În aceste comunități, astăzi, copiii au pășit în unități școlare reabilitate, extinse și modernizate, grație efortului conjugat al autorităților locale și județene.
La Târgu- Ocna, în prima zi de școală am remarcat stadiul de execuție al lucrărilor pentru modernizarea și extinderea Școlii Nr. 1. În baza proiectului în valoare de aprox. 20 milioane lei, implementat cu fonduri europene, a fost construită o sală de sport impresionantă, se echipează sălile de clasă cu mobilier școlar, table smart și calculatoare, se reabilitează instalațiile termice, electrice și sanitare și nu în ultimul rând, se fac amenajările și dotările necesare pentru derularea proiectului „Școală după școală”.
Dofteana este o altă comună băcăuană care investește în infrastructura școlară și poate oricând concura cu unitățile de învățământ din mediul urban. Cu o finanțare de aprox. 5,3 milioane lei, obținută prin POR și cofinanțare de la bugetul local s-au realizat lucrări de reabilitare, modernizare, extindere și dotare la Școala Gimnazială „Scarlat Longhin”. Peste 600 de elevi care învață în această clădire modernă și cadrele lor didactice beneficiază de condiții excelente pentru desfășurarea actului educațional.
Decât provocări populiste și ipocrite pe Facebook, mai bine investiții în infrastructura școlară astfel încât părinții să nu mai plătească an de an rașchetatul parchetului, igienizări și dotări. Pot fi preluate de la primarii din județ dedicarea și pragmatismul care au condus la investiții concrete în beneficiul comunităților pe care le cârmuiesc.
Îi apreciez și îi felicit pe primarii din Târgu Ocna, Dofteana, Berești- Tazlău, Horgești, Brusturoasa dar și din alte comunități din județ care i-au primit astăzi pe elevi în unități de învățământ moderne și dotate corespunzător. Zâmbetele pe care le-am văzut astăzi, la întoarcerea în sălile de clasă, pe chipurile copiilor, se datorează și școlilor primitoare în care au intrat!
Le doresc succes tuturor elevilor și cadrelor didactice în noul an școlar! Putere de învățare copiilor și inspirație & dedicare profesorilor!
– Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău
Și prefectul Lucian Bogdănel a vorbit despre implicarea primarilor din Berești Tazlău, Târgu Ocna și Dofteana, dar și despre „repetenții administrativi” de la Primăria Bacău:
Şi la Bereşti-Tazlău, unde domnul primar Dumitru Tulpan a atras fonduri europene de 500.000 euro, construind – pe locul unei foste mlaştini – o Grădiniță model (Turluianu), cum nu există în tot județul!
Şi la Tg. Ocna, unde domnul primar Cristi Ciubotaru a reuşit reabilitarea, modernizarea şi dotarea Şcolii nr. 1 printr-un proiect cu finanțare europeană de 4 milioane euro!
Şi, nu în ultimul rând, la Dofteana, unde domnul primar Ioan Bujor a schimbat la față Şcoala Gimnazială „Scarlat Longhin”, printr-o investiție de peste 2 milioane euro (fonduri europene + fonduri de la Consiliul Județean).Aceşti primari devotați comunităților lor, şi alții ca ei (nu sunt singurii!), reprezintă „premianții” administrației locale, conducând primării care au făcut o prioritate din educație – fapt perfect verificabil prin investițiile şi proiectele implementate, nu (doar) vorbite!
Corijenții sau repetenții administrativi, aşa cum avem la conducerea Primăriei Bacău, nu fac nimic concret pentru educație, lenevesc pe un munte de bani și indiferență, mint elevii că le dau burse şi dau sfaturi utile pe Facebook (asta atunci când nu sunt ocupați cu reprezentații de circ, tot pe Facebook).
Rolul şcolii este, fără doar şi poate, acela de a face din copii Oameni în toată puterea cuvântului. De aceea, parteneriatul Şcoală – Familie – Autorități este fundamental pentru un act educațional de calitate, desfăşurat într-un climat de siguranță şi ordine publică depline.
Mult succes elevilor, profesorilor şi părinților în noul an şcolar!
– prefectul Lucian Bogdănel
Votantul a zis
Domnilor politicieni si sinecuristi, de ce nu va duceti la scolile din mediul rural, ala care nu au apa curenta si canalizare, alea cu wc-ul in curte , fara internet si cu pesonal necalaficat , fara sali de sport si fara laboratoare. La scolile alea unde copiii vin la ore, daca au cu ce sa se imcalte, pentru corn si lapte , iar un caiet este pentru trei materii. Acolo mergeti si faceti poze si sa vorbiti de realizari, performanta viitor.
Acolo sa va trimiteti odraslele (egalitate de sanse) sa invete si le asigur eu transportul.
Lili a zis
Repetenți administrativi sunt și la Consiliul Județean Bacău. Poze și laude pe facebook face și președintele consiliului județean de spui că e în campanie electorală, s a lăudat cu multe și nu a făcut decât niște cârpeli pe ici pe colo. Atât primăria cât și județul au conducători total neprofesioniști.
Parinte a zis
Toti sunteti la fel, indiferent de partid, macar lasati copiii in pace.
Amin a zis
Poza tipica inceputului de scoala comunist, Primaru’, Popa, Militianu, Sefu de la judet, diversi lingai si avem binecuvantarea unui an scolar reusit, ghioraitul de mate nu se aude in poze.