După postul îndelungat al Paştelui, tentaţia de a consuma alimente în exces, mai ales carne de miel şi de porc, preparate tradiţionale (drob, pască, cozonac, ouă roşii, maioneze etc.) şi băuturi alcoolice, poate duce la :
• dispepsii gastro-intestinale (greţuri, balonări, dureri abdominale difuze, scaune diareice, etc.)
• crize de ulcer gastro-duodenal (dureri în abdomenul superior, vărsături alimentare, arsuri retrosternale, etc.)
• acutizarea colecistopatiilor cronice (dureri în abdomenul superior, greţuri şi uneori vărsături, amar în gură, balonări, diaree, etc.)
• infarct de miocard şi tulburări de ritm cardiac (dureri precordiale sau retrosternale, lipsă de aer, palpitaţii, senzaţia de frică etc.)
Dacă vă confruntaţi cu simptomatologia mai sus amintită, prezentaţi-vă de urgenţă la medic !
Cumpăraţi produse numai din surse autorizate, verificate sanitar-veterinar şi în termen de valabilitate, întrucât există riscul apariţiei toxiinfecţiilor alimentare şi salmonelozelor
( prin folosirea ouălelor de raţă la maioneze şi creme ).
Utilizaţi pentru vopsirea ouălelor numai vopsea care are avizul Ministerului Sănătăţii.
Dacă petreceţi sărbătorile în unităţi de alimentaţie publică evitaţi consumul preparatelor care au aspect, gust sau miros îndoielnic.
SURSA: Comunicat DSP Bacau
Lasă un răspuns