La fel ca Hagi in urma cu trei ani, Victor Piturca a plecat de la clubul lui Gigi Becali fara a primi vreun ban. Mai mult, niciunul dintre colaboratorii „Satanei” n-a primit vreun ban de la Becali, in cele aproape doua luni scurse de la instalarea sa la cârma Stelei. Piturca s-a referit la Becali intr-un mod prea putin reverentios, subliniind insa in repetate rânduri ca lucrurile acestea i le-a spus si in fata fostului sau patron si prieten, acum „doar amic”. In conferinta de presa tinuta ieri, Piturca s-a declarat deranjat de declaratiile lui Becali, care-l considera „fara caracter”, pentru ca n-a intervenit la suporteri in favoarea sa. De asemenea, ex-selectionerul a infirmat cifrele inaintate de Becali in privinta valorii terenului cerut garantie, in cazul in care acesta nu respecta normele de comportament convenite. Becali vorbise de 36 de milioane de euro, Piturca doar de 4. Piturca a dezvaluit ca decizia sa a fost luata in momentul in care Becali a iesit joi pe toate televiziunile, atacând câteva persoane si minimalizându-si angajatii de la Steaua; in acel moment, si-a dat seama ca nu se poate colabora in conditii normale cu patronul sau si a repus pe tapet chestiunea cu garantia: „O faceam pentru binele clubului Steaua si al lui Gigi, pentru a pastra atmosfera normala, in care sa pot construi ceva. Era singura metoda prin care el se putea auto-cenzura. Nu voiam banii lui, asa cum s-a afirmat in presa”. In sprijinul acestei afirmatii, Piturca a relevat ca ar fi acceptat un salariu de 300.000 de euro, adica la jumatate din pretentiile sale anterioare (contractul urma sa fie semnat), si ca Becali i-ar fi dator cu un milion de euro, pentru transferul lui Radoi in Arabia, bani pe care nu i-a solicitat. Prinzând avânt in declaratii, Piturca l-a atacat si pe fostul manager al Stelei, Mihai Stoica, considerând ca acesta l-a schimbat in rau pe Becali, de la venirea sa in Ghencea: „De-atunci au inceput jocurile ascunse, perversitatile, vorbele pe la spate”. (P.K.)
Nelu a zis
Este cred un venit foarte mare, comparativ cu alte tari, de exemplu in Finlanda unde antrenorii din Prima liga castiga intre 20000.si 27000€ anual, deci de zece ori mai putin ca cei de la noi.
La alte sporturi diferenta este mult mai mare…….
Mircea / Dan a zis
SICHITIU NU VA PRELUA GRUPAREA DIN DEALUL COPOULUI.
„Fotbalul va muri la Iaşi, la fel ca la Constanţa sau Arad”.
Grigore Sichitiu, cel care trebuia să preia funcţia de preşedinte al clubului Poli Iaşi, a declarat astăzi, pentru MEDIAFAX, că nu va prelua gruparea din dealul Copoului date fiind problemele financiare cu care aceasta se confruntă şi care ar putea duce la desfiinţare.
„Din păcate, fotbalul va muri la Iaşi, la fel ca la Constanţa sau Arad, alte centre de tradiţie pentru sportul românesc! Eu am încercat să ajut acest club, fără să cer vreun ban, deocamdată, dar nici nu pot veni să mă compromit la Iaşi, din moment ce nu este nicio speranţă pentru această echipă. Eu mi-am respectat promisiunea de a aştepta o lună un pas concret al acţionarilor, dar lucrurile nu s-au mişcat deloc. Am discutat şi cu domnul Popa, care mi-a zis că se va gândi foarte serios dacă va mai reveni în Copou. Sincer, îmi pare rău pentru jucătorii de la Iaşi, dar chiar nu am ce să fac. Am discutat şi acţionarul majoritar, domnul Radu Căin, care mi-a spus că îşi va anunţa public poziţia, astfel că eu nu mai am ce să fac”, a declarat Grigore Sichitiu.
Sichitiu a mai precizat că echipa nou înfiinţată, ACSMU Poli Tricolorul Breaza, nu poate reprezenta o variantă pentru atacarea promovării în prima ligă: „Această echipă a fost gândită iniţial ca o şcoală de fotbal a lui Mircea Lucescu. Era o variantă pentru creşterea unor jucători tineri, dacă aş fi rămas eu la Iaşi. Mircea Lucescu, cel mai bun antrenor român, a încercat acest proiect la Breaza, dar, pentru că acolo nu s-a putut, ne gândisem că am putea face şcoala la Iaşi. Acum, după ce am plecat eu, nu ştiu nici ce se va întâmpla cu această echipă”. Sursa: Mediafax
* O NOUĂ POSIBILITATE PENTRU CLUBUL ARĂDEAN.
UTA pe locul… UTA-ei.
UTA se află de luni după-amiază în Ungaria, la Gyomaendrod pentru un stagiu centralizat care se va încheia sâmbătă. Marţi, de la ora 19:00, va avea loc un meci amical în compania formaţiei maghiare de primă ligă, Szolnoki MAV, iar până la mijlocul săptămânii este posibil ca lotul, încă provizoriu, să fie completat cu doi-trei fotbalişti, oficialii clubului încercând să aducă un plus de experienţă.
În ceea ce priveşte situaţia clubului fanion al Aradului, procedura de mutarea dintr-o societate în alta cu menţinerea dreptului de joc în Liga a II-a este în curs. Conform unor informaţii furnizate de conducătorii Bătrânei Doamne până la mijlocul săptămânii, foarte posibil miercuri, urmează ca Federaţia Română de Fotbal să facă un anunţ oficial şi să apară certitudinea continuării activităţii în eşalonul secund. În aceeaşi situaţie cu UTA sunt şi cluburile din Baia Mare şi Iaşi, ambele străduindu-se să treacă pe societăţi noi, cu dreptul de-a evolua în Liga a II-a.
Ca noutate, se pare că UTA organizată într-o societate comercială pe acţiuni nu doar că va avea acordul Federaţiei Române de Fotbal de-a evolua în Liga a II-a, în sezonul 2010-2011, ci va primi drept de participare pe propria poziţie, fără să mai fie nevoită să aştepte ca Mureşul Deva să refuze, conform regulamentului, posibilitatea de-a reveni în eşalonul secund.
Nu se pune problema revenirii lui Ionuţ Popa.
În altă ordine de idei, pentru a elimina o serie de zvonuri, să precizăm că oficialii clubului UTA nu intenţionează să reia colaborarea cu Ionuţ Popa, a cărui situaţie în raport cu clubul Politehnica Iaşi este incertă.
Responsabilii Bătrânei Doamne i-au confirmat pe Roland Nagy, Dan Stupar şi Dan Ţapoş, care alcătuiesc staff-ul tehnic al echipei. În principal, UTA s-a orientat spre foştii asistenţi ai lui Ionuţ Popa din sezonul trecut al Ligii a II-a din motive financiare, neavând la dispoziţie un buget care să le permită un antrenor precum Popa. Pe de altă parte, utiştii doresc să încerce şi altceva, propunându-şi să se convingă că există viaţă şi fără Ionuţ Popa.
Din informaţiile pe care le deţinem, nu există conflicte între oficialii clubului arădean şi Ionuţ Popa. În plus, când s-a retras de la UTA, Ionuţ Popa a declarat că ar reveni doar dacă s-ar pune pune problema atacării promovării.
Mircea / Dan a zis
SE ÎNTREVĂD PRIMELE SEMNE ALE SALVĂRII!
UTA are şanse mari să continue în Liga a II-a !
Preşedintele AJF, Dorel Cura, explică paşii Bătrânei Doamne, spunând că regulamentul a fost modificat, astfel încât fuziunile sau schimburile de locuri nu mai sunt necesare !!! Practic, acum se jonglează cu dreptul de participare într-un eşalon sau altul !!!
UTA este în aşteptarea răspunsului Federaţiei Române de Fotbal vizavi de eşalonul în care va urma să evolueze în noul sezon. Procedura de mutare a clubului de pe societatea non profit FCM UTA Arad în societatea comercială pe acţiuni SC FC UTA SA este aproape finalizată, singura mare problemă, în acest moment, fiind legată de eşalonul în care vor primi drept de joc arădenii.
Practic, nu există un termen clar până la care FRF va trebui să facă un anunţ oficial, deoarece el depinde de locurile disponibile în Liga a II-a sau a III-a, ca urmare a retragerii unor echipe. Există deja certitudinea că UTA va beneficia de dreptul de participare în eşalonul trei, ca urmare a faptului că Fortuna Covaci şi-a manifestat dorinţa de a evolua în Liga a IV-a, iar arădenii au anunţat federaţia că sunt dispuşi să participe în competiţie, pe locul rămas liber în Liga a III-a.
Se aşteaptă însă clarificarea situaţiilor unor formaţii din Liga a II-a, astfel încât UTA, conform disponibilităţii pe care şi-a manifestat-o în scris, la FRF, să poată primi drept de participare în eşalonul secund !!!!!
De poziţia liberă pe care arădenii o vor lăsa în Liga a II-a, prin retragerea actualei societăţi, vor putea beneficia doar dacă Mureşul Deva, prima echipă sub linie, nu doreşte să revină în eşalonul doi. Ar mai fi însă o posibilitate ca UTA să beneficieze de drept de participare în Liga a II-a, prin poziţia pe care o va elibera Internaţional Curtea de Argeş. Practic, în momentul în care FRF va avea toate datele problemei, arădenii vor fi anunţaţi în ce eşalon vor juca, şansele pentru Liga a II-a fiind foarte mari.
Preşedinte al AJF, membru în Adunarea Generală a FCM UTA, Dorel Cura explică paşii care au fost făcuţi de Bătrâna Doamnă, prin schimbarea societăţilor: “Marea şansă a fost acea societate comercială înfiinţată de domnul Bara în anul 2007 sau 2008. Ea era afiliată la FRF, dar nu funcţiona, astfel că ne-a fost uşor să lucrăm. UTA mutată în acel SA a cerut FRF să primească drept de participare în Liga a III-a, pentru a respecta paşii. Covaci s-a retras, s-a eliberat o poziţie, iar UTA a primit drept de participare, fără să facă fuziune sau cesiune cu Covaci. S-a schimbat recent regulamentul, nu mai este nevoie de fuziuni sau schimburi de locuri şi nici nu trebuie schimbat numele, se păstrează sigla, culorile şi palmaresul. Acum se aşteaptă să apară locuri libere în Liga a II-a şi din ce ştiu eu vor fi. Repet, nu e nevoie de fuziuni şi cesiuni sau asocieri între cluburi. Nici măcar de schimb de locuri nu e nevoie, pur şi simplu se primeşte drept de participare ca urmare a existenţei unor locuri disponibile”, a declarat Dorel Cura.
Dacă prin această metodă se driblează datoriile la stat, către furnizori, creditori, cele sportive nu dispar, însă cel mai mare inconvenient este legat de imposibilitatea promovării timp de trei ani. Cel puţin asta precizează acum regulamentul, însă există portiţe şi în acest sens, cazul FCM Târgu Mureş fiind elocvent.
Antrenorii, confirmaţi.
UTA va începe campionatul cu actualul staff tehnic, Roland Nagy, Dan Stupar şi Dan Ţapoş urmând să semneze contracte cu gruparea arădeană. Cel puţin asta este intenţia conducerii Bătrânei Doamne, însă surprizele sunt posibile, deoarece şi lor li se vor propune probabil salarii mai mici decât în sezonul trecut. Totuşi, şansele ca Nagy, Stupar şi Ţapoş să nu ajungă la un acord cu UTA sunt mici, ei dovedind deja că nu valoarea salariilor este principala lor problemă la club.
Discuţii pentru completarea lotului.
În privinţa completării lotului se lucrează din plin. Testul cu AC Universitatea de la finalul săptămânii a fost cât se poate de elocvent, mulţi dintre aspiranţii la un loc în lot dovedindu-se total nepotriviţi pentru UTA, chiar şi în condiţiile în care pretenţiile faţă de noul sezonul nu sunt maxime, cel puţin deocamdată.
UTA se va orienta, în primul rând, spre jucători liberi de contracte, dorindu-şi cinci-şase fotbalişti cu experienţă cel puţin la nivelul eşalonului secund. Intră în calcule şi jucători tineri, liberi de contracte sau în co-proprietate. Se vehiculează deja câteva variante, cum ar fi fundaşul stânga Dino Eze, mijlocaşul central Ovidiu Vezan sau mijlocaşul ofensiv Cătălin Bucur, însă nu există deocamdată certitudini în privinţa lor şi sunt doar variante. Acesta este, cel puţin, profilul jucătorilor pe care conducătorii şi antrenorii îl urmăresc, ideea fiind de-a oferi jucătorilor din actualul lot, care vor fi menţinuţi, un plus de experienţă.
Dintre jucătorii care deja se antrenează cu UTA, şansele cele mai mari de-a fi păstraţi le au Bodea, Păşcălău, Pascariu, Gâlcă, Bumbac, Chindriş, Suru, Purece, Capătă, Ţucudean, Dragalina, Nădăban, Bozian, Pecarov şi Steop. Există un semn de întrebare în dreptul lui Chindriş şi Purece, ei aparţinând clubului Atletico Arad, dar teoretic nu vor fi probleme cu redirecţionarea lor spre UTA, cu oferirea unei cote utiştilor.
De asemenea, şi George Ţucudean poate fi păstrat, jucătorul Gloriei Arad refuzând orice variantă, dorindu-şi să evolueze în continuare pentru Bătrâna Doamnă. Ceilalţi sunt ori liberi de contracte, ori pot fi legitimaţi uşor, fără complicaţii, însă din actualul lot vor fi păstraţi jucători şi în funcţie de ce vor reuşi să aducă (sau nu) conducătorii clubului.
Pocuca îşi caută echipă, dar nu exclude o revenire la UTA.
Predrag Pocuca s-a antrenat până vineri cu UTA, după care a plecat acasă, la Belgrad, situaţia sa nefiind clarificată deocamdată. Având în vedere că clubul arădean se va muta pe o nouă societate, conform regulamentului toţi jucători deţinuţi în proprietate de actuala societate vor deveni liberi de contracte. Bătrânei Doamne i-au mai rămas puţini jucători, Predrag Pocuca numărându-se printre ei.
“Pocuca se va întoarce dacă îl chemăm. El este puţin cam scump pentru ce ne permitem noi, mă refer ca salariu, încă nu ştiu dacă ni-l putem permite”, a declarat Giovanni Catanzariti, preşedintele clubului UTA. Predrag Pocuca a avut în sezonul trecut un salariu lunar de 1500 euro.
Mutulescu şi Roman aşteaptă contractele de la Kastrioti.
După ce în urmă cu două săptămâni UTA l-a eliberat de contract pe Vali Apostol, gruparea arădeană este aproape de-a rezilia angajamentele jucătorilor Mutulescu şi Roman, care oricum devin liberi în momentul în care se face trecerea pe noua societate.
Celor doi li s-a permis să susţină o probă de joc în Albania, unde au ajuns prin intermediul lui Albert Duro, albanez care evoluat pentru Steaua, Dinamo şi FC Naţional. Mutulescu şi Roman au trecut testele la formaţia Kastrioti, au ajuns la un acord cu oficialii clubului privind salariile şi aşteaptă să li se trimită actele. Cei doi urma să fie plătiţi cu 2,500 euro lunar.
Pe de altă parte, ambii sunt de acord să semneze cu UTA, pe salarii mai mici decât în sezonul trecut, cu condiţia să li se plătească restanţele din returul campionatului trecut. Nu s-a luat o decizie nici în privinţa lor, oficialii arădeni urmând să tragă o concluzie în funcţie de negocierile pe care le-au demarat cu alţi jucători, pe care doresc să-i pună la dispoziţia tehnicienilor.