Detinatorii de ovine in propria gospodarie nu pot vinde carnea in urma sacrificarii animalelor. Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau reaminteste cetatenilor ca mieii se pot sacrifica in gospodaria/curtea proprie, pe tot parcursul anului si indiferent de virsta animalelor, dar doar pentru consum propriu, in familie. „Este interzisa comercializarea carnii de miel pentru consum public direct din gospodaria proprie”, precizeaza dr. Gheorghita Vlad, purtator de cuvint DSVSA Bacau. Acesta atrage atentia asupra faptului ca de Sarbatorile Pascale se pot sacrifica miei a caror carne sa fie data spre consumul public, doar in spatii organizate de autoritatile locale, special amenajate si numai pentru o perioada limitata de timp. „Spatiile identificate in vederea amenajarii sezoniere pentru puncte de sacrificare vor fi comunicate institutiei noastre, in vederea evaluarii si autorizarii. Astfel de centre vor functiona sub responsabilitatea si supravegherea unui medic veterinar oficial”, a spus dr. Vlad. Potrivit acestuia, carnea provenita din sacrificarile efectuate in locurile special amenajate va fi comercializata direct consumatorului final, imediat dupa sacrificare, efectuarea expertizei sanitare-veterinare si aplicarea marcii de sanatate. (M. Rotaru)
Lasă un răspuns