Puiul de la Agricola Bacau a ajuns in Argentina. Produsul si brandul societatii bacauane – ne-a informat Cristian Calin, Corporate PR Manager ala ecesteia – a fost dus peste Ocean de cunoscutul blogger Cristi Birta China (zis Chinezul). Acolo, puiul de Agricola a devenit „Pui Rio Negro”. Cunoscatorii spun ca este un deliciu.
„Bucataria argentiniana – scrie Chinezul, pe blogul sau creatordepofta.ro – ofera gurmanzilor experiente gastronomice deosebite, avind foarte putine lucruri in comun cu cea spaniola sau italiana. Pastrind mult din mostenirea indiana in materie de cultura culinara, bucataria argentiniana foloseste intens produsele raspindite pe intreg teritoriul tarii: carnea, dovleacul, fasolea si porumbul. Felul de mincare traditional este asado (carne fripta pe un gratar mare). Multe restaurante argentiniene ofera «asado con cuero», adica friptura la gratar cu tot cu pielea animalului. Asado este un fel de mincare argentiniana a carui reteta necesita multa atentie si mult timp pentru preparare. Atunci cand se doreste ca aceasta sa fie gata pana la ora pranzului, focul trebuie aprins inca de la primele ore ale diminetii. Fiecare bucata de carne trebuie prajita pe fiecare parte, la ore diferite, pentru ca totul sa fie gata si cald la aceeasi ora”.
Dar, iata si reteta de Pui Rio Negro. Ingredientele sint un pui intreg de la Agricola Bacau, doi morcovi maricei taiati si rondele si pe lungime, o ceapa mare sau doua mici taiate normal, foi de dafin (dupa gust), sare si piper dupa gust, o lingurita de rozmarin, un pahar de vin alb, un mar, o lingura de zahar (dupa preferinte).
Si, iata si cum se prepara, dupa reteta Chinezului:
„Spalati bine puiul, apoi portionati-l asa cum va place. Puneti bucatile de pui intr-o tava de copt mai inalta (de preferinta, din sticla), asezati ceapa si morcovii, foile de dafin (nu exagerati cu ele!), rozmarinul, sarea, piperul si vinul. Ar fi excelent daca ati reusi sa lasati macar vreo 12 ore puiul la marinat, acoperit cu o folie de aluminiu.
Incalziti cuptorul cam pe la 180 de grade Celsius, apoi introduceti tava, in continuare acoperita cu folia de aluminiu) si lasati sa treaca o ora. Intre timp, razuiti marul si, daca doriti, puteti pune o lingurita de zahar si putina apa. Indepartati folia de aluminiu si asezati marul razuit peste bucatile de pui din tava. Lasati tava in cuptor pentru inca 15 minute, pina ce puiul se rumeneste”.
Lasă un răspuns