Micii producatori bacauani care comercializeaza direct produse de origine animala in piete sint verificati, in aceste zile, „la acte” de catre inspectorii sanitari-veterinari. Scopul controalelor este tocmai prevenirea toxiinfectiilor alimentare ce pot aparea in urma consumului de produse neconforme. „La nivelul institutiei, prin circumscriptiile sanitare-veterinare si pentru siguranta alimentelor si la circumscriptiile sanitare veterinare zonale, in perioada imediat urmatoare, s-a dispus intensificarea controalelor in pietele agroalimentare. Scopul verificarilor il reprezinta prevenirea toxiinfectiilor alimentare. In acest sens reamintim ca accesul micilor producatori in spatiile special amenajate din piete se poate face numai in baza certificatului de producator si a documentului de inregistrare eliberat de institutia noastra si ca, totodata, este interzisa comercializarea produselor de origine animala in alte locuri sau spatii decit cele autorizate sanitar-veterinar sau care nu sint supravegheate corespunzator”, a declarat dr. Gheorghita Vlad, purtator de cuvint Directia Sanitara-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau. In cazul in care sint identificati producatori particulari care pun in vinzare produse sau alimente de origine animala fara a putea prezenta documentele justificative, acestia nu doar ca vor primi interzicere la comercializare, dar vor primi si amenzi usturatoare, conform legii, avertizeaza reprezentantii DSVSA Bacau. „Recomandam, totodata, consumatorilor sa achizitioneze produse alimentare exclusiv din unitati autorizate sanitar-veterinar si, de asemenea, sa nu ezite sa sesizeze institutia noastra cu privire la unele aspecte care ar putea pune in pericol sanattatea publica”, a spus dr. Vlad. In prezent, in judetul Bacau figureaza inregistrati 478 producatori particulari, comercianti de produse din gospodaria proprie si care activeaza in pietele agroalimentare din Bacau, Onesti, Moinesti, Buhusi, Tg. Ocna si Slanic Moldova. DSVSA Bacau reaminteste faptul ca unitatile de alimentatie publica nu au voie sa organizeze mese festive cu produse de origine animala – carne de vita si/sau porc – provenite din sacrificarile in gospodarii proprii. (Madalina ROTARU)
Lasă un răspuns