Nu mai putin de 34 de operatori economici din judet au fost prinsi pe picior gresit de catre inspectorii sanitari-veterinari aflati in verificari privind modul de respectare a normelor specifice in vigoare de catre cei dintii. Potrivit reprezentantilor Directiei Sanitare-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau, pe parcursul lunilor iunie – iulie 2011, s-au efectuat controale la agentii economici din domeniul alimentatiei publice, scopul fiind prevenirea aparitiei unor episoade de toxiinfectii alimentare, afectiuni specifice sezonului cald ce pot aparea pe fondul consumului de alimente neconforme. „Verificarile, pina la aceasta data, au scos in evidenta deficiente legate de respectarea cerintelor de depozitare a produselor alimentare, raionarea lor, echipamente de protectie – care erau incomplete, respectarea procedurilor privind circuitul personalului in vestiare, a procedurilor privind igiena laptelui la nivelul exploatatiilor bovine sau prezentarea documentelor specifice”, a spus. dr. Gheorghita Vlad, purtator de cuvint DSVSA Bacau. Potrivit acestuia cuantumul sanctiunilor aplicate operatorilor economici pentru abaterile de la normele sanitare-veterinare in vigoare s-a ridicat la 20.400 lei. „Echipe din cadrul institutiei vor verifica in continuare modul in care agentii economici respecta normele legale privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul si comercializarea produselor alimentare, urmarind totodata, in aceasta perioada, modul in care posibile manifestari si evenimente sint organizate si aprobate de catre autoritatile locale”, a specificat reprezenrantul DSVSA Bacau. (Madalina ROTARU)
Lasă un răspuns