În floricelele de porumb se găsesc mai mulţi antioxidanţi buni pentru sănătate decât în fructe şi legume, a spus o echipă de cercetători americani la un congres desfăşurat acum câteva zile la San Diego.
Polifenolii, acele molecule excelente pentru prevenirea cancerului şi a altor boli, se găsesc în concentraţie mai mare în floricele decât în fructe şi legume, în care sunt diluaţi în apă în proporţie de 90%, relatează 7sur7.be.
‘Floricelele de porumb sunt snack-ul ideal. Este singurul bob întreg netratat. Toatele celelalte boabe, cum ar fi cerealele, sunt tratate şi diluate cu alte ingrediente’, spune Joe Vinson de la Universitatea Scranton. ‘O porţie de floricele asigură 70% din nevoile zilnice de cereale complete. De obicei nu consumăm decât jumătate, aşa că floricelele ar putea acoperi deficitul în mod foarte plăcut’, adaugă el.
Joe Vinson mai precizează că pop-cornul nu poate înlocui fructele şi legumele, care conţin alte vitamine şi nutrienţi indispensabili. Interesant este că partea galbenă care rămâne de obicei între dinţi conţine cei mai mulţi antioxidanţi. AGERPRES
Lasă un răspuns