Noul administrator judiciar al societății Bere Lichior Mărgineni este, începînd de ieri, societatea Mira Consulting din București. Firma bucureșteană de reorganizare și lichidare judiciară a fost numită la propunerea Direcției Generale a Finanțelor Publice (DGFP) Bacău și l-a înlocuit pe avocatul băcăuan Vasile Agapie. Cererea de înlocuire a administratorului judiciar înaintată de DGFP a avut suficiente motive ca să-i determine pe judecătorii de la Secția Comercială a Tribunalului să o admită. Printre motivele invocate de finanțiști se numără acela că societatea Bere Lichior Mărgineni este una mare din punct de vedere fiscal, figurînd pe lista Ministerului Finanțelor drept „mare contribuabil”. „Făcînd corelație între mărimea societății care are un patrimoniu evaluat la zeci de miliarde de lei și sute de angajați și sarcinile ce-i revin administratorului am ajuns la concluzia că pentru administrarea acestei societăți este nevoie de o societate specializată”, ne-a declarat Petru Hăineală, directorul DGFP.
Un alt motiv invocat de finanțiști a fost acela că Vasile Agapie are practică mai mult de avocat decît de lichidator și că responsabilitățile ca administrator judiciar la Bere Lichior sînt mult prea complexe pentru a fi duse la capăt de avocat. Vasile Agapie a declarat înainte de această ședință că motivele DGFP nu stau în picioare și că sînt interese mascate pentru ca procesul de reorganizare judiciară să se desfășoare departe de ochii băcăuanilor. Vasile Agapie a fost numit în această calitate pe 14 aprilie 2003, dar a întrat în posesia hotărîrii destul de tîrziu, la aproape o lună după această decizie. Printre atribuțiile noului administrator judiciar stabilite de judecătrul sindic se număra întocmirea unui raport cu privire la cauzele care au dus la apariția stării de insolvență și persoanele care se fac vinovate de acestă
stare. Administratorul judiciar este obligat ca, pînă pe 18 august, să prezinte și un raport de reorganizare a fabricii băcăuane. Acesta va fi suspus aprobării creditorilor în ședința publică care se va ține în fața judecătorului sindic. În cazul în care nu va fi aprobat de creditori, cel mai probabil este ca societatea să fie pusă în vînzare. (Mirela ROMANEȚ)
Lasă un răspuns