Zilele de simbata si duminca au fost deosebit de prolifice pentru lucratorii Serviciului Politiei Rutiere Bacau. In acest interval de timp, politistii au depistat 11 soferi ce conduceau autoturisme cu valabilitatea autorizatiei provizorie de circulatie expirata chiar si din 12.11.2008. Cu acest prilej au fost intocmite tot atitea dosare penale. „Punerea în circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseste cu închisoare de la unu la trei ani, iar punerea în circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseste cu închisoare de la unu la cinci ani”, ne-a declarat subinspector Narcisa Butnaru, purtator de cuvint al IJP Bacau. Tot in week-end, politistii de la Rutiera au organizat actiuni în municipiul Bacau, Moinesti, Onesti, Comanesti si Tg. Ocna pentru prevenirea si combaterea încalcarii normelor rutiere, precum si pentru identificarea soferilor care conduc sub influenta bauturilor alcoolice. Au fost testati cu aparatul etilotest 338 de conducatori auto, au fost aplicate 84 de sanctiuni contraventionale în valoare totala de 12.992 de lei, au fost retinute în vederea suspendarii 16 permise de conducere si s-au constatat noua infractiuni. (Fl. CRACIUN)
xz a zis
Bine dar, din 338 ” pacienti” primiti la urgenta numai 84 a fost sanctionati. Eu stiu ca, politistul rutier opreste autovehicul in trafic atunci cand conducatorul acestuia a efectuat o manevra gresita care trebuie sanctionata contraventional. Insa se vede ca restul de 254 conducatori auto nu au savarsit nicio contraventie la regimul circulatiei rutiera. Deci 254 cazuri abuzive iar practica testarii cu etilotestul dupa ureche face parte din tactica militienilor in cizme.
Florin Popa a zis
Pentru xz.
Probabil ai dreptate – dar prefer sa fie verificati cat mai multi decat sa fie scapati ca „mi se pare ok”. La cate se intampla si la cati oameni mor in fiecare zi pe strada, probabil ar trebui testati toti soferii.
alex a zis
da, dar unde mai pui ca si eu am fost oprit in ziua aia si nu mi s-a parut deloc „practic” sa fii oprit cu mana fluturand pe langa corp, daca nu opream poate luam amenda ca n-am respectat semnalele agentului, dar … care semnale? de oboseala??? si apropo, in multe cazuri, in galati, de ex.. nu se opreste nimeni la semnalele agentului daca acesta nu are clasica paleta verde rosu.