Sute de elevi si profesori, din Onesti, Moinesti, Tirgu Ocna si Bacau, au participat, ieri, la simpozionul judetean „Contemporani cu Europa”, desfasurat la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Onesti. A fost o manifestare de anvergura si de mare complexitate, care a inclus sesiuni de referate si comunicari tehnico-stiintifice, organizate pe sectiuni, intreceri sportive, drumetii, inaugurari si sfintiri de laboratoare si cabinete scolare, dezbateri interdisciplinare si multe alte activitati. Cele mai multe lucrari au fost prezentate la sectiunile „Creativitate si tehnologie” si „Armonizarea tehnologiilor cu mediul – Abordari interdisciplinare”, unde au fost sustinute 36 de comunicari stiintifice din partea profesorilor si inca 31 de lucrari din partea elevilor, cu tematica diversa. La sectiunea „Stiintele si scoala contemporana” au fost prezentate 16 lucrari, iar la sectiunea „Sub zodia culturii”, inca 11 comunicari stiintifice.
In cadrul sectiunii „Educatie fizica si sport”, au avut loc intreceri de tras la fringhie, handbal si fotbal pe teren redus. Concursul de tras la fringhie a fost cistigat de echipa de la Colegiul National „Costache Negri” din Tirgu Ocna (Locul I), urmata de doua echipe de la Colegiul „Gheorghe Asachi” (pe locurile II si III) si cea de la Liceul Teoretic „Spiru Haret” din Moinesti. Competitia de handbal a fost cistigata de „Gheorghe Asachi” Onesti, iar intrecerea de fotbal a fost adjudecata de „Spiru Haret” Moinesti. Banii pentru premii au fost donati de Laurentiu Neghina. „Pentru ca simpozionul se numeste «Contemporani cu Europa», trebuie sa precizam ca noi am intrat in Europa si datorita unor oameni ca domnul Laurentiu Neghina, care a sprijinit in permanenta invatamintul, sportul, cultura si arta din Onesti”, a apreciat coordonatorul manifestarilor sportive, profesorul Benoni Oancea.
Stimulent pentru creativitate si initiativa
Tot in cadrul simpozionului de ieri, au fost inaugurate si sfintite si citeva laboratoare si cabinete scolare, cum ar fi cele de Lucrari publice si constructii, de Biologie sau de Electrotehnica. „Toti au avut de cistigat in urma acestui simpozion; elevii si profesorii au plecat mai imbogatiti spiritual, asimilind noi metode si tehnici de invatare eficienta”, a apreciat coordonatorul actiunii, directorul adjunct Mihai Ursachi. „Totdeauna exista aici un suflu deosebit, un colectiv dornic sa se afirme prin actiuni specifice, atit la disciplinele tehnice, cit si la cele de cultura generala – a apreciat si Rodica Minicuta, de la Grupul Scolar «Letea» Bacau, fost inspector de specialitate. Apreciez eforturile depuse anul acesta, pentru organizarea simpozionului pe sectiuni, urmarindu-se dezvoltarea creativitatii si initiativei in rindurile tinerilor nostri elevi, dar si ale cadrelor didactice cu experienta”.
Lasă un răspuns