Banca Transilvania a deschis, miercuri, 27 iulie, a 545-a unitate a sa, in comuna Podu Turcului. Este prima unitate a bancii din mediul rural al judetul Bacau, si ridica numarul sucursalelor, agentiilor si punctelor de lucru Banca Transilvania din judet la 17. Celelalte unitati se afla in Bacau (9), Onesti (2) si cite una in Moinesti, Comanesti, Buhusi, Tirgu Ocna si Slanic Moldova. La eveniment au fost prezenti oameni de afaceri din zona, reprezentanti au autoritatilor locale, primarul Gabriela Iacobescu, dar si directorul Diviziei Dezvoltare Vinzari si Suport Agentii a bancii, Viorel Voican, directorul zonal Grigore Bratu si directorul sucursalei Bacau, Marius Savin.
Potentialul uman, potentialul economic foarte putin pus in valoare al zonei Podu Turcului, dar si izolarea sa fata de piata serviciilor bancare au facut-o atractiva pentru bancherii de la BT. Au spus-o chiar reprezentantii lor la intilnirea cu participantii la evenimentul de inaugurare a noii unitati bancare. „Aici – a opinat Viorel Voican – am gasit o comunitate vie, intr-o zona cu o populatie concentrata, cu potential si dorinta de a intreprinde. Ne simtim foarte bine in Moldova, in general. Aici avem multi poli, iar Bacaul este printre zonele in care sintem foarte bine reprezentati”. Grigore Bratu a remarcat, insa, chiar potentialul agricol al zonei, de asemenea putin valorificat. „Pina la noi, oamenii din Podu Turcului trebuia sa apeleze la servicii bancare in alte zone, la Adjut, la Tecuci sau la Birlad – a spus si Marius Savin. Venim, aici, cu servicii bancare moderne, pentru populatie, pentru sprijinul mediului de afaceri. Cred ca unitatea noastra din Podu Turcului va deveni una de succes”.
bancherii de la BT spun ca deschid si in acest an noi agentii, dar intr-un ritm adaptat la criza economica. Anul trecut a fost vorba de numai 20 de unitati, iar pentru acest sint in plan 15, iar unitatea din Podu Turcului are numarul 10. „Pentru BT reteaua e foarte importanta si unul din motoarele principale de dezvoltare – a precizat Viorel Voican. Sintem o banca locala care se autogestioneaza prin reteaua interna. Culegem fonduri financiare din piata, pe care le plasam pe aceeasi piata”.
Evident, deschiderea agentiei a fost apreciata de factorii loclai „Gindul meu, de primar – a spus Gabriela Iacobescu -, este sa dezvoltam aceasta zona. Inainte ea se numea Catanga, nume de care insa ne-am saturat. Acum, impreuna cu banca, dar si cu alti factori de raspundere, sper sa putem sa saltam putin nivelul. In zona noastra avem oameni deosebiti, competenti, buni profesionisti, seriosi, care pot face treaba buna dimpreuna cu banca. Si, poate prin relatiile pe care le are, banca va atrage aici investitori, chiar din strainatate”.
Banca Transilvania a fost infiintata in 1993, la Cluj-Napoca. Pe parcurs i s-a alaturat si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, care a adus bankingul modern. La sfirsitul anului trecut, BT avea o cota de piata de 6,3%, dupa valoarea activelor (cinci miliarde de euro), dar bancherii ssustin ca in acest an deja a crescut. Banca are 1,5 milioane de clienti si circa 5.500 de angajati si ofera abordari specifice pe toate segmentele de clientela. „Credem ca anul 2011 este anul relansarii – a mai spus Viorel Voican. Sint conditii care ne fac sa speram ca lucrurile isi vor da drumul. Sintem mai deschisi ca niciodata catre clienti, nu cerem comisioane la deschiderea de conturi sau la acordarea de credite pentru persoanele fizice. Mai mult, ajutam clientii sa-si restructureze portofoliul de credite”.
Echipa agentiei din Podu Turcului are trei oameni. Diana Pruteanu este ofiter frontofiice, Alina Ursoiu casier, iar Ionut Neagu este seful agentiei.
Lasă un răspuns