• investiția va fi realizată în următoarele trei luni, va costa șapte miliarde de lei și va fi suportată integral de societate • conducerea societății speră ca, astfel, să dispară creșterile nejustificate al prețului apei calde la asociații, față de cel calculat de societate
Conducerea CET SA Bacău a decis să monteze în următoarele trei- patru luni contoare la nivel de branșament pentru apa caldă menajeră. Decizia managerilor societății administrate de Consiliul Local Bacău este motivată de faptul că prețul apei calde este foarte diferit și foarte mare la asociațiile din oraș. Comparativ cu prețurile medii calculate de societatea furnizoare de utilități termice pentru jumătate din apartamentele din municipiul Bacău, la asociațiile de locatari și de proprietari din oraș apa caldă menajeră a ajuns și de patru ori mai scump. De exemplu, în condițiile în care în luna noiembrie prețul mediu calculat de CET a fost de 138.000 de lei de persoană, la Asociația de Proprietari 124, din zona Mioriței, apa caldă a ajuns la aproape 600 de mii de lei de persoană. „Din discuțiile pe care le avem cu administratorii asociațiilor de locatari, a reieșit că prețul apei calde menajere este principala problemă. Am decis să montăm la nivelul tuturor branșamentelor contoare pentru a uniformiza prețurile și a nu mai apărea discuții referitoare pierderile în rețea, cel puțin pentru apa caldă”, ne-a declarat Vasile Drăgușanu, directorul CET SA Bacău.
Numărul branșamentelor care vor trebui contorizate este de 1.483. Costul total al investiției este de șapte miliarde de lei, data pînă la care este preconizată să se finalizeze investiția fiind peste circa trei luni. CET SA Bacău este a doua societate furnizoare de utilități din municipiul Bacău, după RAGC, care va contoriza toate blocurile deservite. În cazul RAGC, contorizarea a fost foarte eficientă: dacă în 1999, cîns s-a demarat contorizarea, consumul era de 13 mc/persoană/lună, după finalizarea acțiunii de contorizare consumurile medii s-au redus la jumătate. Investiția în contorii pentru apă caldă vine după ce, în cursul anului trecut, CET a înlocuit toate schimbătoarele vechi de încălzire a apei calde în punctele termice cu schimbătoare cu plăci, mult mai performante. Ca și contorizarea scărilor de bloc, și acea investiție a costat șapte miliarde de lei, fondurile fiind suportate, integral, de societate. (Costinela BREAHNĂ)
Lasă un răspuns