Cam asta este ceea ce servesc unii comercianți clienților care le trec pragul în plină vară, iar concluzia s-a desprins în urma unui control efectuat de inspectorii sanitar veterinari la unitățile specialiazate pe comerțul cu produse alimentare. Printre neregulile menționate de inspectorii Direcției Sanitar Veterinare (DSV) Bacău se numără manipularea produselor de origine animală fără respectarea condițiilor sanitar veterinare de întreținere și igienizare a spațiilor de prelucrare și depozitare a cărnii și produselor din carne, neînregistrarea temperaturilor și lipsa termogramelor la depozitele frigorifice. „Cel mai grav este că s-au găsit cîini în unitățile verificate, pentru că nu exista o împrejmuire corespunzătoare care să delimiteze strict spațiul de prelucrare, depozitare și comercializare de spațiul public. Acesta a fost și motivul pentru care patru societăți au fost amendate cu cîte zece milioane de lei. Este vorba de SC Tiberias 2000 din Răcăciuni, SC Titela Com din Buhoci, SC Carmen SRL și SC Bunghez SRL”, ne-a declarat doctorul Gheorghe Vlad, șeful Serviciului de igienă al DSV Bacău. Inspectorii DSV au verificat unitățile de abatorizare a bovinelor, procinelor, ovinelor, precum și cele de procesare a laptelui. În timpul verificării au mai fost și unități comerciale în general care au primit doar avertisment, deoarece cantitățile de carne, produse din carne, lapte și produse lactate găsite în neregulă erau mult prea mici. „Asta nu înseamnă, însă, că în cazul în care la o a doua verificare nu vom găsi defecțiunile remediate nu vom trece la aplicarea unor măsuri mai drastice, mai ales că la temperaturi ridicate, condițiile de depozitare, păstrare și comercializare trebuie să fie respectate ca la carte pentru a evita alterarea alimentelor și toxinfecțiile alimentare”, ne-a mai spus Vlad. (Mirela ROMANEȚ)
Lasă un răspuns