Unitatea Teritorial-Administrativă a orașului Comănești a investit nu mai puțin de un milion de lei în noul sediu al Gărzii de intervenție pentru situații de urgență și în modernizarea sediului Jandarmeriei orașului. Inaugurarea celor două sedii a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, cu un ceremonial organizat în prezența inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), general de brigadă Ion Burlui, a prefectului de Bacău, Claudiu Șerban, a primarului municipiului Bacău, Romeo Stavarache, și a primarului orașului Comănești, Viorel Miron, a unor deputați și senatori, a primarilor unor localități din zonă, precum și a vicepreședintelui Consiliului Județean, Claudiu Năstasă. Au mai fost prezenți alți comandanți ai inspectoratelor județene pentru situații de urgență din țară și comandanți de arme, preoți, ziariști și zeci de locuitori ai orașului Comănești.
„Am decis să facem o investiție importantă – a spus primarul Viorel Miron -, pentru că era necesar să asigurăm paza și protecția bunurilor locuitorilor orașului Comănești, dar și de pe întreaga vale a Trotușului. Nu este o investiție mică, pentru că veniturile totale al orașului Comănești sunt de numai 2,3 milioane de lei. În plus, am solicitat IGSU un nou sprijin, pentru mai mult efectiv la Garda de intervenție, pentru o mașină de intervenție nouă și pentru alte dotări noi, deoarece această unitate servește întreaga vale a Trotușului pe mai mult de 80 de kilometri, într-o arie cu peste 180.000 de locuitori. Pe lângă acestea, vom avea și o mașină Smurd, în condițiile în care am repus în funcțiune și spitalul orașului.”
Zona Comănești și o bună parte din bazinul Văii Trotușului s-au confruntat, în ultimii zece ani, de mai multe ori cu situații grave, în special datorate ploilor abundente. Inundațiile și alunecările de teren au făcut pagube imense și au lăsat fără adăpost zeci și sute de familii. În toate situațiile, pompierii au fost în primele rânduri ale luptei cu stihiile și lor li se datorează mult din ceea ce a mai putut fi salvat, inclusiv vieți omenești. „După ce am preluat primul mandat de primar al acestui oraș – a mai pecizat Viorel Miron -, la numai trei săptămâni am fost afectați de inundațiile din iunie 2004. Atunci am luat prima dată contact cu Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, care a intervenit prompt. De atunci, însă, ne-am gândit la măsuri care în alte eventuale situații de acest gen să ne găsească pregătiți. Premierul de atunci al României, Călin Popescu Tăriceanu, a fost de cinci ori în Comănești și ne-a sprijinit în acest sens. Ulterior, pas cu pas, ne-am pus la punct.”
Lasă un răspuns