„Mesajul Comisiei Europene privind Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) este unul pozitiv, iar Planul de Măsuri propus de Autoritatea de Management (AM) a POSDRU ca răspuns la recomandările din Raportul de Audit al CE este unul adecvat” – a spus ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, la recenta Conferință anuală a Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSRDU), cu tema „POSDRU – Principalul instrument pentru formare, ocupare și incluziune socială din România”, care a avut loc recent la Sinaia.
La această conferință, Fundația „Constantin Brâncoveanu”, din Bacău, a fost reprezentată de președintele acesteia, Carmen Silitră. La eveniment au mai participat Peter Stub Jorgensen, director, și , Philippe Hatt, șeful unității pentru România din Direcției Generale Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune (DG EMPL) al Comisiei Europene (CE), Cristian Ababei, director general al Autorității de Management (AM) a POSDRU, Gabriela Liliana Ciobanu, director al Centrului Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, și Răzvan Coțovelea, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Europene.
În urma celei mai recente vizite a DG Employment din cadrul CE, ministrul Muncii a vorbit despre o viitoare misiune de audit, care va avea loc după jumătatea lunii noiembrie și în urma căreia este așteptată reluarea plăților în POSDRU, acum întrerupte.
La Sinaia au fost aduse în discuție și măsurile concrete luate de AM POSDRU ca răspuns la recomandările din Raportul de Audit al CE. AM POSDRU beneficiază de două contracte de asistență tehnică, în scopul verificării rezonabilității costurilor și îmbunătățirii contractului standard de finanțare și al realizării metodologiei de atribuire a riscului și de eșantionare.
Prioritățile pentru perioada de programare 2014 – 2020 se referă la ocuparea forței de muncă, fiind pus accent pe măsurile de reducere a șomajului în rândul tinerilor, și incluziunea socială, cu precădere, incluziunea romilor. De asemenea, CE a propus ca alocarea pentru România din Fondul Social European să fie majorată cu 10% față de cea aferentă perioadei 2007 – 2013. (Petru DONE)
Lasă un răspuns