Scopul era obţinerea unor finanţări prin gajarea aceluiaşi bun în mai multe rânduri, la diverse bănci, precum şi achiziţionarea în sistem leasing de autoturisme prin intermediul unei firme înfiinţate pe o identitate fictivă, producând un prejudiciu total de 800.000 de euro.
Cernat, Leonte, Ulezu şi Captalan au fost, apoi, omorâţi pentru a nu divulga autorităţilor modalitatea ilicită în care s-au desfăşurat activităţile comerciale.
În 2006, primul dintre aceştia a fost sedat şi aruncat în Dunăre de pe podul rutier de la Cernavodă, următorul a fost lovit cu ciocanul în cap, iar corpul a fost aruncat în Canalul Dunăre – Marea Neagră, fapta petrecându-se în 2008.
În acelaşi an, au fost omorâţi alţi doi, fiind îngropaţi de vii în curtea caselor altor membri ai grupului infracţional, după ce unul a fost sedat, iar altul lovit cu o bâtă.
Potrivit şefului BCCO, cercetările în acest caz sunt la început şi nu este exclusă ipoteza ca numărul persoanelor omorâte să fie mai mare.
Procurorii susţin că până în prezent au fost identificate 4 victime, ucise prin cruzimi de către membrii grupului, în perioada 2006-2008 .
„Astfel, după ce erau obligate să ingereze alcool şi pastile de diazepam, victimele erau îngropate de vii sau aruncate în canalul Dunăre – Marea Neagră. Două cadavre au fost găsite în curtea unei locuinţe din comuna Cerchezu, sat Măgura, judeţul Constanţa, fiind îngropate la o adâncime de aproximativ 2,5 metri, deasupra lor fiind turnat un strat de piatră şi beton „, se precizează în comunicat.
De asemenea, DIICOT mai menţionează că la data de 11 ianuarie a fost descoperit cadavrul unei alte victime, ucisă prin aplicarea mai multor lovituri cu ciocanul în cap, cadavrul fiind apoi aruncat în Canalul Dunăre – Marea Neagră, iar cea de a patra victimă a fost ucisă în luna septembrie 2006, fiind aruncată de pe podul Cernavodă în Dunăre.
Procurorii mai arată că prejudiciul estimat până în prezent depăşeşte suma de două milioane de euro.
„Informaţiile deţinute până la această dată conturează posibilitatea ca şi alţi membri ai reţelei să fi fost eliminaţi astfel, fiindu-le suprimată viaţa prin aceleaşi metode”, se mai spune în comunicat.
Procurorii DIICOT continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, precizând că modul conspirat de acţiune al grupului a necesitat alocarea de resurse umane şi materiale deosebite pentru monitorizarea acestuia.
Ei au primit în acest caz sprijinul tehnic şi informativ al S.R.I. şi D.G.I.P.I. şi al ofiţerilor din cadrul B.C.C.O. Constanţa şi B.C.C.O. Bucureşti.
Gruparea acţiona pe raza localităţilor din judeţele Constanţa, Ialomiţa şi Bucureşti, iar prejudiciul estimat până în prezent depăşeşte suma de două milioane de euro.
Anchetatorii susţin că membrii grupării foloseau, pentru săvârşirea infracţiunilor, persoane racolate în acest scop, pe numele cărora erau înfiinţate societăţile comerciale şi care primeau toate indicaţiile privind modul de acţiune, iar după ce îşi îndeplineau rolul, erau eliminate.
Procurorii susţin că până în prezent au fost identificate patru victime, ucise prin cruzimi de către membrii grupului, în perioada 2006-2008
Lasă un răspuns