• acestea ocrotesc în regim reșidențial sau de zi peste 500 de copii • majoritatea fundațiilor își finanțează integral activitatea
Comisia Județeană pentru Protecția Copilului Bacău a autorizat la începutul acestui an 23 de asociații sau fundații să desfășoare activități de protecție a copilului. Cele 23 de fundații și organizații dezvoltă atît servicii rezidențiale, cît și servicii alternative de protecție, care completează gama de servicii oferite de DGPC Bacău. Centrele de zi ale asociațiilor și fundațiilor oferă servicii de consiliere, cazare pe timpul zilei și recuperare pentru copiii cu handicap (patru centre) și pentru copiii cu handicap (un centru). La sfîrșitul anului trecut, numărul copiilor ocrotiți în aceste instituții era de 218, dintre care 208 provin din familii, iar alți zece din centrele de plasament de pe raza județului Bacău.
Cît privește centrele rezidențiale, acestea se adresează copiilor cu handicap (un centru), copiilor în dificultate (opt centre), copiilor abuzați (un centru) și tinerilor care au părăsit centrele de plasament (un centru). Dintre cele 23 de fundații, 14 își desfășoară activitatea în municipiul Bacău, șapte au sediile în comunele din județ, iar alte două sînt în celelalte orașe din județ. „Nu a fost nici o problemă în a autoriza aceste organizații, pentru că noi, spre deosebire de alte județe, am fost lipsiți de scandaluri în care să fie implicate fundațiile cu care colaborăm. Singura excepție o reprezintă Misionarele Carității, a căror autorizație a fost temporar retrasă. Pentru că problemele de acolo s-au rezolvat, fundația a primit din nou autorizația din partea Comisiei”, ne-a declarat Sorin Brașoneavu, directorul DGPC Bacău. (C.B.)
Lasă un răspuns