Reţeaua de magazine Lidl, care are opt unităţi în judeţul Bacău, ne îndeamnă ca de luni, 28 iulie, până pe 10 august, să intrăm în arena gusturilor şi să descoperim preparatele specifice Peninsulei Iberice. Astfel am gusta pasiunea şi am simţi atmosfera “caliente” (fierbinte) a Spaniei şi a Portugaliei. Motiv de a organiza adevărate “fiestas inolvidables” (petreceri de neuitat). Cu produsele marca Sol&Mar te poţi simţi, de exemplu, mai aproape de plajele El Palmar sau Isla de Canela. Poate fi încercată branza Manchego, produsă în regiunea La Mancha, din Spania, sau brânza Mahon, cu gust dulce-picant, pregătita pe insula Menorca, din insulele Baleare. Se poate alege un platou cu branză iberică de capră şi brânza Manchego.
Peştele, creveții şi fructele de mare nu trebuie să lipsească dintr-un meniu exotic specific ținuturilor iberice. Creveții cruzi, midiile în “marinada” (marinată), cu ulei de măsline, calamarul în stil galician sau sardinele cu usturoi şi pătrunjel sunt alegeri pentru o masă servită pe ritmuri de flamenco. Jambonul Serrano este pregătit în zona de munte a Spaniei după o rețetă tradițională straveche. De asemenea, salamurile Chorizo sau Pamplona sunt o combinație inedită de arome picante şi apetisante. Nu pot fi ocolite tortilla, supa spaniolă de legume Gazpacho, aperitivele în vas ceramic – tapas sau tradiționalul preparat paella. Pentru desert, se potrivesc gogoşile tradiționale spaniole – churros, tortul cu portocale Valencia sau selecţia de nuga spaniolă. Am lăsat la final paharul de Brandy de Jerez sau pe cel de suc de piersici şi struguri, dar nu sunt de ignorat.
Lasă un răspuns