• Silviu Alexandrescu, administratorul acestei firme, spune că mașinile de la Transport Bistrița sînt praf și că nu era firesc ca această firmă să cîștige • reprezentanții ARR Bacău au respins contestația • Silviu Alexandrescu spune că va contesta și mai departe licitația la care a pierdut
Licitația pentru traseele de transport județean, organizată luni la sediul Autorității Rutiere Române din Bacău continuă să facă valuri, deși după încheierea ei toată lumea părea mulțumită. Una dintre firmele învinse în urma calculării punctajului, Anges Trans Bacău, a depus la sediul filialei locale A.R.R. o contestație cu privire la modul în care s-a calculat punctajul pentru atribuirea traseelor Bacău – Gioseni, Bacău – Galbeni și Chetriș – Buhoci.
Cele trei trasee au fost încadrate în două oferte. Pentru fiecare dintre ele s-au înscris două firme: Transport Bistrița SA și Anges Trans SRL. La prima ofertă (traseele Gioseni și Galbeni), societatea Transport Bistrița a cîștigat cu un punctaj de 34 la 17. Cele 17 puncte diferență au rezultat din criteriul referitor la efectuarea anterioară neîntreruptă a traseului respectiv. La cea de-a doua ofertă (traseul Chetriș – Buhoci), Transport Bistrița a cîștigat cu 36 la 19, diferența fiind aceeași, rezultată tot din vechimea neîntreruptă pe traseu. Prin urmare, agenția locală a Autorității Rutiere Române a atribuit societății cîștigătoare dreptul de a efectua transport pe cele trei trasee.
Deși toți păreau mulțumiți cu rezultatul licitației, reprezentanții firmei Agnes Trans au depus o contestație. A.R.R. a respins însă cererea înaintată de această societate. Valeriu Avram, șeful agenției, a precizat că „este un demers normal. Noi am analizat contestația și am respins-o. Dînșii se pot adresa autorității centrale, dacă nu sînt mulțumiți de răspunsul dat de noi”. Administratorul firmei Anges Trans, Silviu Alexandrescu, a declarat că „vom merge la București. Ar fi trebuit ca la un traseu punctajul să fie egal, iar la altul să cîștigăm. Ei nu au mai schimbat nici un autobuz de ani de zile. Autobuzele lor sînt praf. ARR Bacău nici nu vrea să audă toate astea. Oricînd putem pune mașinile față în față” La rîndul său, directorul societății care a cîștigat licitația, Mihai Bălăiță, a spus că „este dreptul fiecăruia să conteste. Cine contestă trebuie însă să și probeze. Anges Trans trebuie să demonstreze că există autobuzele despre care vorbesc, dar nu cu o hîrtie oarecare. Au pierdut licitația, au fost niște criterii clare, pentru care s-au acordat puncte. Noi avem vechime pe traseu de 20 – 25 de ani. Dînșii au toată libertatea să conteste, dar trebuie să se gîndească dacă au autobuzele respective, dacă pot să probeze acest lucru”. Rămîne de văzut dacă demersul contestatarilor își va găsi vreo rezolvare la București. (Codrin POP)
Lasă un răspuns