Fermierii din judetul Bacau si operatori economici din industria alimentara sint convocati, in perioada septembrie – noiembrie, la o serie de dezbateri pe teme legate de siguranta alimentara si bunastarea animalelor. Aceasta, precizeaza reprezentantii Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau, in contextul indeplinirii obiectivelor cuprinse in „Planul de actiune al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor pentru 2011”, adoptat in conformitate cu strategiile europene, obiective printre care se afla si imbunatatirea calitatii controalelor efectuate in unitatile de prelucrare, procesare, depozitare, transport, valorificare si comercializare a produselor si subproduselor alimentare de origine animala si nonanimala. „In judetul Bacau sint autorizate pentru schimburi intracomunitare 28 de unitati de industrie alimentara, sase ferme de bovine, 147 stine, 20 de ferme de pasari, organizate in 45 de asociatii de profil. In perioada urmatoare, vor fi organizate intilniri cu operatorii economici si fermierii din judetul Bacau din cele 45 de asociatii, fiind propuse pentru dezbatere teme precum bunastarea animalelor, aplicarea generala a procedurilor si utilizarea unor bune practici de igiena, ghidul crescatorului de animale, statusul de sanatate al animalelor in raport cu tuberculoza, leucoza, bruceloza sau programul de supraveghere, prevenire, control si eradicare a bolilor la animale”, a precizat dr. Gheorghita Vlad, purtator de cuvint DSVSA Bacau. Dezbaterile au si caracter instructiv, ele avind ca scop sprijinirea operatorilor din sectorul animal in obtinerea unui nivel mai mare de siguranta alimentara. (M. Rotaru)
Lasă un răspuns