Primul si singurul Salon de Piane din Moldova a fost inaugurat, luni seara, in Bacau. Aici, de acum inainte, bacauanii pasionati de arta se vor putea bucura, periodic, de un „respiro cultural” cu iz interbelic, amenajarea Salonului incurajind aceasta. Ideea crearii unui spatiu cu scop spiritual apartine bacauancei Mioara Iacob, translator de profesie, mare amatoare de arta si a fost pusa in practica intr-un timp relativ scurt, de doar circa trei saptamini. „Avind spatiul, nu mi-a mai trebuit decit investitia propriu-zis, in amenajarea lui. Mi-am dorit un aer interbelic, iar ceea ce a iesit cred ca e minunat”, a spus Mioara Iacob, cu putin inainte de deschiderea oficiala a Salonului, situat pe str. Lucretiu Patrascanu, linga Colegiul National „Gheroghe Vranceanu”, in zona Parcului Catedralei. Inaugurarea acestuia de luni seara a fost, desi in cadru oficial, una intima, calda, avind loc in prezenta prietenilor Mioarei Iacob – cei care au incurajat-o si sustinut-o in punerea in practica a ideii sale – a citorva reprezentanti ai autoritailor locale, a reprezentantilor Liceului de Arta „George Apostu” Bacau si a jurnalistilor bacauani. „Bogatia este materiala si spirituala. Cred ca am atins necesarul material strict pe care si-l doreste cineva, motiv pentru care am simtit ca-i timpul sa ma apuc de investit spiritual” au fost cuvintele de deschidere a primei seri la Salon, ale proprietarei acestuia. Dupa un discurs simplu, dar rafinat, Mioara Iacob impreuna cu viceprimarul Bacaului, Dragos Luchian, au taiat panglica inaugurala, pentru ca, imediat dupa aceea, invitatii sa se lase purtati de sunetele clapelor de pian, flaut si alte instrumente minuite cu talent de elevii de la Liceul de Arta. De altfel, in parteneriat cu unitatea de invatamint si cu sprijinul autoritatilor locale, propietarea Salonului de Piane si-a propus promovarea de evenimente culturale inedite pentru bacauani, de acum inainte. Astfel, la sfirsiturile de saptamina, pe timpul verii, elevii talentati de la liceu vor incinta auzul trecatorilor prin Parcul Catedralei, pe scena acestuia ei urmind sa sustina concerte. De asemenea, in Salon, se vor organiza si alte evenimente culturale precum vernisaje de expozitii, lansari de carte si nu numai. In plus, pentru elevii cu potential de la Liceul de Arta, dar fara posibilitati financiare, se vor crea conditiile necesare studiului pianului de catre acestia. Salonul este dotat cu zece piane, investitia ridicindu-se la citeva zeci de mii de euro. Salonul are si scop comercial, pianele putind fi achizitionate de doritori. (Madalina ROTARU)
ovidiu a zis
Bravo ei
elena a zis
superba ideea, abia asteptam sa auzim pianele in parc, in aer liber!
Lily a zis
Felicitari pt d-na Mioara Iacob.Este un om cu suflet mare.Face si acte de caritate .Lucrez intr-un centru de plasament si stiu ca a facut fericiti cativa copii de acolo .Sa-i dea Dumnezeu sanatatesi putere sa o tina tot asa.Bravooooooooo !
Sachelarie Monica Mihaela a zis
Cu admiratie pentru oamenii ce-si traiesc visul si nu doar ….il viseaza !
Felicitari si impliniri !
mioara iacob a zis
Buna ziua, dragi cititori.
Va multumesc mult ca imi cititi articolele in care apar si va intereseaza ceea ce fac. Merg pe drumul meu, indiferent de ceea ce spun sau cred altii despre mine. Oamenii „negri” , nu inteleg frumosul , nu au cum sa-l recunoasca pt ca nu l-au cunoscut niciodata. E mai simpu sa critici . Pacat… Doar in pomul cu fructe se arunca cu pietre. Dumnezeu sa fie cu voi!!!