Friptura de miel nu va lipsi de pe masa persoanelor care isi vor petrece sarbatoarea de Pasti pe paturile Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Bacau.
Astfel, in prima zi de Pasti, duminica, bolnavii aflati la regim comun, dar si diabeticii, vor avea la masa de prinz traditionala friptura de miel la tava, garnisita cu piure si salata de varza.
Singurii care nu se vor bucura de gustul carnii de miel sint pacientii aflati in regim hepatic, pentru acestia pregatindu-se friptura de pasare. Ouale rosii si casul proaspat nu vor lipsi din meniurile spitalizatilor, cozonacul, doar, fiind inlaturat, tot din cauza regimului, din mesele bolnavilor de diabet.
Pentru luni, a doua zi de Pasti, pacientilor, cu exceptia hepaticilor, le vor fi pregatite sarmalute cu smintina si mamaliguta. „Incercam si in acest an ca pacientii nostri sa simta ca este sarbatoare, oferindu-le un menu atractiv, din care nu va lipsi carnea de miel, ouale rosii sau cozonacul.
Desigur, acolo unde regimul alimentar o impune, vom gasi alternative astfel incit toata lumea sa aiba parte de bucate gustoase”, a spus Natalia Jicmon, purtatorul de cuvint al SJU Bacau. (Madalina ROTARU)
Lasă un răspuns