Scriitorul G. Mosari, președintele Asociației Scriitorilor de Limbă Română din cadrul Uniunii Scriitorilor din Israel, născut în Bacău, dar stabilit în Israel din 1977, a revenit în orașul natal pentru a-și da întâlnire cu prietenii de condei, pentru a mai împărtăși câte ceva din experiențele sale în țara de reședință și, nu în ultimul rând, pentru a-și lansa cea mai recentă apariție editorială. Este vorba despre „Miniaturi umoristice”, editată, în acest an, de Revista Familiei, o carte de buzunar pe care autorul, după cum a mărturisit el însuși în cadrul evenimentului de lansare ce a avut loc în pub-ul The Stage Bacău, și-a făcut-o singur cadou „la împlinirea unui număr de ani” și pe care, mai departe, o oferă „cu dragoste cititorilor lui de astăzi, de mâine și de peste o mie de ani!”.
„O să regăsiți în Mosari – a spus Calistrat Costin, președintele filialei băcăuane a Uniunii Scriitorilor din România, dând citire, imediat după, unei anectode din cuprinsul «Miniaturilor» pentru confirmare -, un fin umorist, de cea mai bună calitate, un autor plin de farmec. Ne onorează revenirea domniei sale în Bacău și ne onorează faptul că a ținut să facă din lansarea cărții sale un moment de bucurie pe care să ni-l împărtășească”. Prezența autorului în Bacău este posibilă grație Asociației Culturale de Prietenie România-Israel, organizație care i-a propus acestuia un miniturneu Bacău-București pentru lansarea „Miniaturilor umoristice” și întâlniri de suflet cu scriitorii.
Lansarea cărții „Miniaturi umoristice” a avut loc în Bacău, luni, 23 septembrie, în pub-ul The Stage, într-o atmosferă veselă, caldă, printre participanții la eveniment numărându-se scriitorii Calistrat Costin, Cristina Ștefan, Dumitru Brăneanu, Ioan Prăjișteanu, prof. Grigore Codrescu, criticul literar Petre Isachi, precum și reprezentanți ai mass-media locale.
G. Mosari a debutat la vârsta de 9 ani, având la activ, până în prezent, douăzeci de volume publicate, printre acestea numărându-se „Amintiri cu mari actori”, „Lumea în oglindă”, „Cutia cu tablete” sau „Tablete internaționale”.
Mădălina ROTARU
Lasă un răspuns