Bacauanii se pot relaxa mergind si la muzee. Fie ca alegeti Vivariul, Casa Memoriala „Geoge Bacovia” sau Complexul muzeal „Iulian Antonescu” toate sint deschise de marti, inclusiv in week-end. La Vivariu, care inseamna viata, veti puteti admira expozitii de pasari exotice, cintatoare si de ornament, precum si pesti, porumbei exotici sau animale arboricole. „Vizitatorii care vin cel mai des sint de la prescolari pina la elevii claselor a X-a, ceilalti ajung mai greu” sutine muzeogfraful Valentin Lupu. De la inceputul anului pina in prezent, muzeul a primit aproximativ 7.800 de vizitatori, printre care si straini, italieni, spanioli, „care si-ar dori si ei un astfel de loc”, povesteste muzeograful. La casa Bacovia poposesc, saptaminal, turisti din toate colturile tarii si ale lumii care pot admira numeroase obiecte care au apartinut poetului. „Vizitatorii sorb fiecare cuvint rostit despre poetul simbolist si ramin impresionati de simplitatea si bunul gust al mobilierului din casa „povesteste muzeografa. In cadrul casei memoriale s-au mai organizat, de-a lungul anilor, si diferite activitati cum ar fi cenacluri, lansari de carte si alte evenimente. Dupa aproape 10 ani de cind nu a mai fost renovata, casa are acum nevoie de unele lucrari de consolidare ca sa poata primi in continuare vizitatori, dar inca se mai asteapa sprijin financiar ca lucrarile sa poata incepe.
Expozitie de cesuri in Bacau
Expozitia care apartine Muzeului Satului din Ploiesti este prezenta pina in luna septembrie la muzeul „Iulian Antonescu”. Pentru cei care vor sa le admire, la muzeu se mai pot vedea diferite exponate cu valoare istorica, precum si vernisaje sau simpozioane pe teme istorice. La oricare dintre muzee, pretul biletelor de intrare este relativ mic, incepind de la 0,65 lei pentru copii, elevi, studenti care viziteaza casa lui Bacovia, pana la 4 lei pentru adultii care vor sa viziteze
Vivariul.
„Noaptea muzeelor”
Evenimetntul „Noaptea muzeelor” are loc o singura data pe an, iar intrarea este libera. Manifestarea este o initiativa de atragere a publicului si in special a tinerilor. Si in Bacau, portile unor muzee au fost deschise si au asteptat vizitatorii. „Cei care au fost prezenti in acea seara la Casa memoriala a lui Bacovia au petrecut momente speciale, au recitat poezii in curtea casei, iar spre seara s-a facut o atmosfera bacoviana, vintul incepuse sa bata, ploua, Bacovia parca se reintorsese acasa” povesteste muzeografa.
Andreea RINCU
Lasă un răspuns