1. Se ia splină de porc (de la orice carmangerie) și se dă prin mașina de tocat carne de două ori, ca să fie cît mai fină. Apoi se amestecă cu făină de mălai, pînă se face o pastă elastică. Ceva praf de sînge ar fi perfect, iar dacă aveți și rîme tocate, sînteți cei mai tari (la nade, ca la pești, depinde și de măiestrie). De nădit, ca iarna. În amonte, bulgări mici și cu zgîrcenie, că altfel se-ngrașă peștii.
2. Nada se prepară din mămăligă, nu foarte tare, pămînt de grădină, sau orice fel, dar să fie mai cleios și viermișori de carne. Mod de preparare: se prepară mămăliga din două pungi de mălai; se amestecă pămîntul cu mămăligă în proporție de 2:3. Dacă este nevoie se mai adaugă apă. Se adaugă apoi viermușii, cam un borcan de 400 grame, și se amestecă bine. Se fac apoi bulgări cam cît jumătate de pumn și se aruncă în amonte de locul dorit.
Lasă un răspuns