La Centrul de Expoziții și Afaceri a avut loc prima ediție a Top 10 CSM Bacău 2010. Pentru tânărul club condus de Gabriel Lupu a fost una dintre rarele ocazii de până acum de a se aduna „în familie”. A fost un an bun pentru CSM 2010, care a cucerit în 2012 nu mai puțin de 86 de medalii, dintre care 44 de aur. „Am făcut mari eforturi pentru ca sportivii noștri să se bucure de condiții bune. Va fi un an 2013 mai auster pentru toată țara, dar vă asigur că performanțele vostre din anul următor vor fi recompensate corespunzător”, a declarat directorul lui CSM 2010.
Mai repede, mai puternic, mai înalt
Conform așteptărilor, înotătorul Norbert Trandafir a ocupat prima poziție în clasamentul celor mai buni sportivi ai CSM Bacău 2010 pe anul 2012. Pregătit de prof. Ovidiul Galeru, Norbert a cucerit o medalie de bronz la Campioantele Europene și a reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Londra. În capitala Marii Britanii, Trandafir a fost cel mai bun dintre cei patru înotători pe care România i-a avut în concurs, reușind să se califice în semifinalele probei de 50 m liber. Desigur, asta a însemnat că a fost departe de medalii, dar nu i se poate reproșa nimic, în condițiile în care și-a depășit recordurile personale. „Norbert este un exemplu de urmat pentru toți sportivii din Bacău. Sperăm, ba chiar suntem convinși, că el va izbuti și mai mult pe viitor”, l-a prezentat directorul clubului, prof. Gabriel Lupu. După festivitate, Norbert ne-a împărtășit gândurile sale la sfârșit de an: „Sunt mulțumit că am reușit anul acesta câteva rezultate bune pentru palmares. La Londra m-am simțit OK, am reușit să-mi bat o parte dintre recorduri, iar acasă am câștigat medalii la Naționale. Sper să am performanțe și mai bune în 2013, cu mai puține sacrificii, deși sunt conștient că așa ceva este imposibil. Sărbătorile le voi petrece în familie, la Tg. Mureș, iar în ianuarie mă întorc în Bacău, la muncă”.
Pe locul secund în ierarhia CSM 2010 a fost pugilistul Mihai Nistor (antrenori – Relu Auraș și Nicolae Cara), însă „greul” n-a fost prezent pentru a-și ridica distincția (o cupă), dublată de o sumă în bani pusă pe cardul său personal, cum a primit fiecare din Top 10. Nistor boxează în această perioadă în Azerbaidjan, el luptând pentru o echipă din Ucraina în cadrul CM al Cluburilor.
Pe locul al treilea a fost atleta Lavinia Scurtu (antrenor – Carmina Gorgan), campioană și recordmenă de tineret a României în proba de săritură cu prăjina. Lavinia a venit la festivitate direct de la antrenament.
Schimbând puțin ordinea, podiumul CSM Bacău 2010 a respectat celebra deviză olimpică „Citius, altius, fortius”.
Un loc 4 aglomerat
„De la locul 3 în jos, nu voi face o ierarhie. Cei anunțați vor fi pe locul 4 sau, mai bine spus, oricare se poate recomanda ca făcând parte din Top 10. Aprecierile mele pentru eforturile voastre sunt egale”, a anunțat Gabriel Lupu. Pe campioana de junioare mici de la tir cu arcul, Maria Vlad (antrenor – Geanina Ivu-Vlad), directorul a prezentat-o ca fiind prima peste tot: la învățătură, în artă (Maria a avut expoziții personale de desen și pictură), în sport. „Am mari speranțe că Maria Vlad va fi marea surpriză a României la una dintre viitoarele ediții ale JO, așa cum a fost anul acesta Alin Moldoveanu la arme cu aer comprimat”.
Cuvinte frumoase și despre Ștefania Dospin (antrenor – Silviu Șalgău), înotătoarea care „amenință să-l detroneze pe Norbert de pe locul 1 în cadrul secției” și despre care prof. univ. Radu Ababei, directorul DJST a precizat că „provine dintr-o familie de sportivi”. Desigur, cunoscătorii știu că mama sa, Gianina, a fost campioană națională la săritura cu prăjina, iar tatăl său, Claudiu, medaliat în aceeași probă. Dintre handbaliștii seniori, au fost premiați portarul Valeriu Erhan („îl asigur că va juca la Știința” – Gabriel Lupu dixit) și Mihai Bujor („oricare antrenor și-ar dori un jucător cu așa evoluții constant bune”), ambii avându-l ca antrenor pe Sebastian Hagiu.
De la echipa de juniori III a secției de handbal (antrenori – Gabriel Armanu și Florin Gârlescu, echipă care-și domină copios seria regională) au fost evidențiați Dragoș Hanțaru și Ștefan Bogdan Cernat, iar de la haltere – o secție în care Gabriel Lupu își pune mari speranțe -, Răzvan Pruteanu (antrenat de George Călin). „Aș dori ca în 2013 să fie mai mulți cei din Top 10. Cei care au fost premiați acum, să aibe performanțe și mai mari; ceilalți, să fie ambiționați de lipsa lor din topul acestui an. Vă urez să aveți sărbători frumoase, un an 2013 foarte bun în planul rezultatelor sportive și lipsit de accidentări, multă sănătate familiilor voastre”, a încheiat Gabriel Lupu.
Peter KELMANN
Lasă un răspuns