Ma bintuie, asa, o intrebare: de ce este nevoie de manuale alternative? De ce elevii nu pot invata toti de pe acelasi manual (cind e vorba, desigur, despre acelasi profil si, uneori, chiar de aceeasi scoala)?
De ce fiecare scoala are propriul manual dupa care educa elevii si de ce se cheltuiesc atitia bani in mod inutil cind, teoretic, copiii trebuie sa invete aceleasi lucruri?
Ca sa nu mai vorbesc despre cazurile in care elevii care au invatat dupa anumite manuale au luat-o in freza la examene deorece autorii gresisera niste date…
Si in fiecare an trebuie cumparate alte si alte manuale pentru ca acelea care au fost folosit anul trecut nu mai sint pe gustul profesorului care preda acum la clasa Cutare. Pentru ca el, profesorul, stie ca manualul X e mai bun decit manualul Y. La fel, un alt profesor va sustine, ca nu, Y e mai bun, X este prost…
Se procedeaza cam ca in situatia in care parintii sponsorizeaza din greu renovarea clasei in care le invata odraslele iar anul urmator se trezesc ca trebuie sa o ia de la capat pentru ca directiunea scolii a hotarit sa-i mute in alta clasa. Ca si aia trebuie renovata…
Pe româneste, mie mi se pare ca aceasta chestiune, a manualelor alternative, este doar in beneficiul editurilor si al autorilor – de cele mai multe ori profesori cu pile la Minister.
Anonim a zis
Esti retardat si limitat de-a binelea, d-le Bibire !!!
Ati uitat de partidul unic ? De manualul unic ? Chair nu va e teama de cuvantul „unic „?
Razvan Bibire a zis
La chestiune, stimabile, la chestiune. Ce treaba are partidul unic cu manual unic? Cat despre modul in care ma complimentezi… spune totul despre matale. Sa ai o zi buna!
Anonim a zis
manuale alternative, surse de bani pentru edituri.
un cetăţean a zis
… sursă de bani şi pentru autorii acestora, care nu întotdeauna au ceva de spus în manualele astea (oricum îs o porcărie!)