Nu doar peștii sunt victime ale braconierilor piscicoli care acționează pe apele Bacăului, de nenumărate ori în plasele acestora găsindu-și sfârșitul și alte viețuitoare, unele specii protejate chiar.
Zilele trecute, la Insula de Agrement din municipiul Bacău, pe Lacul Bacău, arie naturală protejată și zonă de pescuit aflată în custodia și administrarea Centrului Regional de Ecologie (CRE) Bacău, în urma unei noi acțiuni de prevenire a braconajului piscicol, voluntarii organizației au scos din apă noi plase ilegale de pescuit în care se aflau zeci de kilograme de pește, dar nu numai.
Prins în plase era și un rățoi. „În ceea ce privește peștii, în aceleași plase au fost găsite și câteva exemplare de lin, specie foarte rară în zonă – a spus Gabriel Grițcu, membru CRE Bacău. Peștii au fost eliberați, din păcate însă rața era moartă”.
Reprezentanții CRE Bacău atrag atenția că, odată cu încălzirea vremii, împreună cu echipe de polițiști și/sau jandarmi, pe Lacul Bacău se efectuează verificări zilnice, atât pe lumină, cât și nocturn, în vederea prevenii și combaterii braconajului piscicol.
Astfel de acțiuni au loc, de fapt, pe toate lacurile din Bacău, arii naturale protejate aflate în custodia/administrarea CRE Bacău. Miercuri, 12 martie, o activitate de prevenire a braconajului a avut loc pe Lacul Galbeni și Lacul Răcăciuni, la solicitarea poliției.
Lasă un răspuns