• cererile au fost depuse de locatari deserviți de CET
Băcăuanii care au depus cereri de debranșare de la sistemul centralizat de încălzire au rămas fermi în decizia lor de a renunța la serviciile publice de termoficare. În vara acestui an, cele două societăți de termoficare din Bacău au înregistrat cele mai multe cereri de renunțare la căldura și apa caldă pe care o furnizează în Bacău, numărul cererilor de renunțare fiind de peste 7.000. Peste 5.300 de solicitări de debranșare au fost depuse de locatarii deserviți de CET, iar alte 1.670 de cereri au venit din partea locatarilor racordați la centralele termice de cartier ale Termloc. După expirarea termenului de depunere a cererilor de debranșare, în ultimele două luni doar opt proprietari de apartamente din Bacău au solicitat rebranșarea la sistemul centralizat de încălzire. Toate cele opt solicitări au fost înregistrate de CET, în timp ce la Termloc nu au existat astfel de solicitări. „Două dintre cereri au venit înainte de data de 1 octombrie și erau făcute de proprietari de apartamente care renunțau la cererea de debranșare. Restul locatarilor erau debranșați total și au solicitat rebranșarea caloriferelor la rețeaua noastră de termoficare. Din cîte am înțeles, este vorba despre apartamente dintre cele deservite de centralele preluate în primăvară de la Termloc”, a precizat Vasile Drăgușanu, directorul de la CET Bacău.
Toate cele opt solicitări de rebranșare la sistemul centralizat de încălzire au fost onorate de producătorul de agent termic din oraș.
La nivel național, peste 3.500 de familii cu venituri reduse din mai multe municipii din țară au solicitat rebranșarea la sistemul centralizat de termoficare, peste 85 la sută din cereri fiind onorate, potrivit unor date preliminare ale Ministerului Administrației și Internelor. Statisticile arată că cele mai multe solicitări de rebranșare au fost depuse după reluarea metodei de calcul a facturii la încălzire în funcție de suprafața utilă din apartamente. (Costinela BREAHNĂ)
Lasă un răspuns