În cadrul unei conferinţe de presă organizate la Iaşi, Orange România a anunţat planurile sale strategice la nivel naţional până în 2015 şi cele mai recente dezvoltări implementate în judeţul Iaşi şi în zona Moldovei.
Unul dintre punctele majore din strategia Orange, Conquests 2015, este îmbunătăţirea calităţii reţelei şi a serviciilor oferite. În prezent 82,7% din populaţia României beneficiază de viteze de până la 14.4 Mbps, cea mai mare viteză de internet mobil din zonele rurale din România. Lucrările vor continua şi în restul ţării, astfel
încât să acopere 98% din populaţia ţării până la mijlocul anului 2012. Orange România a impus un nou standard al vitezelor de internet mobil, astfel încât în 4 oraşe din Moldova – Bacău, Brăila, Galaţi şi Suceava – au fost implementate viteze de până la 21,6 Mbps.
În orasul Iaşi, clienţii noştri beneficiază de cele mai mari viteze de internet mobil din România: 42,3 Mbps. Pentru accesul la aceste viteze, Orange oferă abonamentele cu trafic nelimitat Colibri 15 (cu primii 9 GB la viteze de până la 43,2 Mbps) şi Colibri 25 (cu primii 30 GB la viteze de până la 43,2 Mbps).
Clienţii au parte şi de o ofertă specială pentru modemul Huawei E372, compatibil cu 43,2 Mbps, disponibil la preţuri începând de la 1 euro. Ofertă este valabilă împreună cu un abonament Colibri 25 încheiat pe 24 de luni.
În judeţul Iaşi, 95.6% din populaţie beneficiază de internet mobil 3G cu viteze de până la 14,4 Mbps. Acum clienţii Orange din aceste zone au totodată acces mobil la internet pentru calculator folosind abonamentele Colibri de la 8 euro/lună (cu TVA) sau Colibri Mix de la 14 euro/lună pentru smartphone şi tabletă sau laptop. Aceştia vor putea descărca o poză în câteva secunde datorită conexiunii rapide.
„În acest an Orange a investit masiv în Moldova pentru a oferi o experienţă digitală îmbunătăţită şi mobilitate. Reţeaua Orange a trecut la conexiuni 3G cu viteze de până la 14,4 Mbps în întreaga zonă, 4 oraşe beneficiază de 21,6 Mbps, iar în judeţul Iaşi am implementat viteze de până la 43,2 Mbps. Investiţiile în această zonă vor
continua într-un ritm la fel de susţinut ca şi până acum pentru a satisface cererile clienţilor de internet mobil şi noi servicii de telecomunicaţii.” a declarat Jean-François Fallacher, CEO Orange România.
În 2011 Orange a investit aproximativ 110 milioane de euro în programul de modernizare a reţelei, iar până în 2015 sumele investite se vor ridica la aproximativ 600 de milioane de euro.
Lasă un răspuns