• de „Ziua Poliției”, a fost lansat un amplu program de combatere a criminalității de orice fel
Toate forțele de ordine din județ au declanșat o amplă campanie de eradicare a infracționalității de orice natură. În această acțiune sînt implicate unitățile din subordinea Ministerului de Interne: Poliție, Jandarmerie, Pompieri și Protecție Civilă. Programul face parte dintr-o campanie organizată pe plan național, care are în vedere „intensificarea măsurilor de prevenire, descoperire și combatere a fenomenului infracțional stradal, protejarea cetățenilor, menținerea unui climat de ordine în zona instituțiilor de învățămînt preuniversitar, parcurilor și a locurilor de agrement, precum și pentru desfășurarea în deplină siguranță a vieții sociale și private”, după cum a declarat, cu prilejul „Zilei Poliției”, comisarul șef Vasile Vrabie.
Prin noua strategie, Ministerul de Interne vrea să organizeze prioritățile și să gestioneze mai bine resursele umane de care dispune. Jandarmii vor pune în aplicare împreună cu polițiștii patru compomenete ale acestui program: „Străzi liniștite”, „Oraș sigur, școli și parcuri în siguranță”, „Liniștea comunității rurale”, și „Pentru comunitate, împreună cu cetățenii”.
Oficialitățile apreciază că acest program se impune cu atît mai mult cu cît din statitstici rezultă că în perioada în care s-au luat măsuri legate de întărirea ordinii publice în contextul crizei irakiene, criminalitatea a scăzut cu 40%. „Deocamdată aceste programe au fost definite de structurile centrale, la ședința de bilanț a Ministerului de Interne, care a avut loc la București. Umează ca în zilele următoare acestea să fie concepute în detaliu și să ne fie transmise cu atribuțiuni clare pentru fiecare unitate din teritoriu a Ministerului de Interne”, ne-a declarat colonelul Ștefan Antohi, șeful Statului Major al Comandamentului Județean de Jandarmi Bacău.
Primul dintre programele lansate ieri este, după cum ne-a declarat subcomisarul Carmen Șova, purtătorul de cuvînt al IJP Bacău, „Străzi liniștite – oraș sigur”. Acest program presupune intensificarea controalelor sectoriale, așa încît cetățeanul să fie mai în siguranță. Reprezentanților în teritoriu ai Ministerului de Interne le revine și sarcina de prevenire și combatere a corupției, evaziunii fiscale, fraudelor bancare și a celor din domeniul privatizării, materializată în cadrul Programului „Împotriva fraudei și a corupției”. (Mirela ROMANEȚ, Florin CRĂCIUN)
Lasă un răspuns