Traficul cu substanțe halucinogene ia amploare și la Bacău. O recentă captură de cocaină și arestarea traficantului i-a pus pe polițiștii băcăuani pe urmele unei rețele cu ramificații și în alte zone ale Moldovei. De altfel, cazurile în care sînt implicați și consumatorii de stupefiante sînt tot mai numeroase în ultima perioadă. Cum credeți că se poate stopa acest fenomen nociv și ce măsuri ar trebui luate împotriva celor care furnizează proliferarea lui?
Schirliu Aurora, 55 de ani, pensionară: „Sînt de părere că ar trebui prinși în primul rînd cei care consumă drogurile. Ar trebui să existe o cooperare generală pe acest subiect. Eu sînt mama a doi copii, dar dacă aș afla că vreunul dintre ei consumă droguri, în primul rînd aș încerca să-i ajut eu, iar apoi aș apela la ajutor de specialitate.”
Dima Elena, 55 de ani, pensionară: „Să ferească Dumnezeu ce se întîmplă cu copiii ăștia! Ar trebui organizate niște cercuri prin care ar trebui convinși să nu mai consume așa ceva, dar tineretul nostru este în stare să omoare pe oricine de lîngă el dacă prin asta face rost de bani. Statul ar trebui să facă ceva în privința asta!”
Crețu Maria, 64 de ani, pensionară: „Sînt împotriva drogurilor, omoară lumea, ar trebui constrînși cei care consumă pentru că așa și-ar pierde afacerea și cei care vînd! Dar asta e foarte greu deoarece trebuie urmărite în general grupurile, tinerii din licee, facultăți. Ei sînt în general cei care se ocupă de droguri!”
Dănescu Dragoș, 23 de ani, mecanic: „Nu consum, nici nu am prieteni care consumă droguri. Cred că o dată ce te apuci, e greu să te lași fiindcă sînt ceva asemănătoare cu fumatul, cred, dar într-o variantă mult mai gravă. Nu știu ce s-ar putea face! Programe educaționale deja există în acest sens, dar nu cred că au vreun rezultat pentru că ce se întîmplă nu se întîmplă în văzul lumii!”. (A consemnat Mirela FECIORAȘ)
Lasă un răspuns