– una dintre cele mai bune locații băcăuane în materie de alimentație publică, Restaurantul Parc (astăzi Green Park), i-a fost dedicată și o scurtă, dar interesantă, monografie
Petru DONE
Proprietarii celui mai cunoscut și apreciat restaurant băcăuan, Green Park (Restaurnatul Parc), au sărbătorit, ieri, 17 octombrie, jubileul acestei locații. La eveniment au participat personalități ale vieții culturale, ale mediului universitar, ale mediului economic băcăuan și ziariști, oameni care au gustat boema vremii la unul dintre cele mai apreciate localuri ale Bacăului, construit în 1964 în inima Parcului Cancicov (așa cum este numită, astăzi, oaza verde a municipiului, dar care a purtat, de-a lungul vremii, mai multe nume).
Jubileul a prilejuit și lansarea unei succinte, dar interesante monografii a locației, coordonată de prof. univ. Ioan C. Cioban, în care apar interesante mărturii grafologice și imagini din istoria Restaurantului Parc, refugiul protipendadei vremurilor trecute, ale oamenilor obișnuiți, dar și locul în care au poposit, între alții, scriitorul Geo Bogza, violoniștii Ion Voicu și Ștefan Ruha, cântăreața de operă Viorica Cortez și, desigur, îndrăgitul violonist Ion Drăgoi. Ar fi greu să transcriem, pe un spațiu atât de zgârcit, atâtea alte nume importante.
Restaurantul Parc rămâne un reper important în istoria Bacăului. Despre farmecul acestuia, despre cei care l-au transformat chiar într-o veritabilă școală de chelneri, bucătari, barmani și piccolo, promitem să revenim în detalii care i-au marcat existența și care îi susțin reputația și sub noul său nume, Green Park.
Lasă un răspuns