Aici sînt căprioarele dumneavoastră!
• varianta autohtonă a vestitului slogan „Aici sînt banii dumneavoastră”, lansat acum cîțiva ani de Traian Băsescu, poate fi admirată, în toată spelndoarea ei, în Parcul Cancicov din Bacău
Un adevărat pelerinaj se produce, de cîteva săptămîni, în preajma micii grădini zoologice amenajate în Parcul Cacicov de Vasile Buțurcă, directorul Direcției de Salubritate și Spații Verzi (DSSV) din cadrul Primăriei Bacău. Într-un colț amenajat în vecinătatea aleii care face legătura cu Liceul Pedagogic, cîțiva pui de căprioară sînt lăsați să zburde liber, spre delicilul zecilor de copii care își trag zilnic părinții de mînă să ajungă să mîngîie animalele sau să le dea cîte ceva de mîncare. Mîndri de roadele muncii lor, dar și de popularitatea de care se bucură micuțele căprioare în rîndul copiilor, angajații de la spații verzi s-au gîndit că ar fi vremea să dovedească șefilor lor cît de harnici și de pricepuți sînt și cît de mult suflet pun în tot ceea ce fac. Ei au pus, la intrarea în parc, niște plăcuțe indicatoare: „Spre parcul cu căprioare”, stă scris, roșu pe alb, pe cîteva plăcuțe așezate cît mai sus, la vedere, așa încît să nu scape nevăzute de nici unul dintre copiii care intră în parc. Numai că, cine ajunge la rezervația în miniatură, are un șoc cînd citește afișul mare, care răsare ca din senin în fața ochilor. „Parc cu căprioare donate de primarul municipiului Bacău, Dumitru Sechelariu, crescute în gospodăria proprie”. Anunțul, scris citeț, cu litere roșii de-ți lăcrimează ochii, este așezat în așa fel încît să poată fi citit cu ușurință din oricare parte ar fi privit.
„Nu l-am scris eu!”, se apără Vasile Buțurcă. După rapiditatea cu care a reacționat, directorul DSSV a lăsat impresia că nu a uitat nici acum muștruluiala ce a primit-o acum vreo doi ani de la primar, după ce s-a apucat să vopsească în tricolor întreg ansamblu de sculpturi în lemn din parc, realizate de Alexandru Huțanu, fost instructor la clasa de sculptură a Școlii Populare de Arte. „Am fost cîteva zile în concediu și, cînd m-am întors, am găsit plăcuțele gata montate”, continuă să se justifice directorul DSSV. „În fond, e normal să fie așa, zice Vasile Buțurcă, după stă și se mai gîndește puțin. Toată lumea întreba cine a adus căprioarele, cine le-a îngrijit, cum de au ajuns acolo.. Ca să nu mai trebuiască să stea toată ziua să răspundă întrebări, oamenii au pus anunțul, la vedere, să citească oricine este curios”, spune, cu convingere, Vasile Buțurcă. Dacă tot au aflat că sînt căprioare „de primar”, crescute în gospodărie proprie, oare puștii care veneau și pînă acum să le dea de mîncare le privesc cu alți ochi? (Elena SOLOMON)
Lasă un răspuns