Astăzi începe ediția a III-a a Sărbătorii Pâinii.
Sărbătoarea Pâinii în supermarketul Cora, eveniment care se desfășoară în fiecare an în lunile mai-iunie, a impusionat deja vânzările la pâine și a reușit să convingă românii să cumpere specialități de panificație – susțin organizatorii. Astfel, preferințele s-au mutat încet dar sigur de la franzelă la tipuri de pâine mai elaborată, precum baghetele, pâinea cu semințe, pâinea cu cartofi etc. Categoria baghetelor a înregistrat o creștere de 12% în 2013, față de 2012, în timp ce categoriile de pâini obișbuite precum franzela sau pâinea rotundă, au avut o creștere de 3,2%. În ceea ce privește vânzările totale de pâine, Cora a înregistrat o creștere de 19% în 2013, față de anul precedent. „Ne aflăm, deja, la a treia ediție a acestei Sărbători, care a ajutat clienții Cora să descopere specialități savuroase, pregătite în cuptoarele proprii – spune Ana Maria Florea-Harrison, responsabil PR al Cora România. Anul acesta, Sărbătoarea Pâinii vine cu mai multe concepte originale: Pâinea brutarului Cora, Pâinea Vrac, Pâini speciale cu semințe, Pâini grecești – rețete unice pe piață, Pâini franțuzești și Pâini italiene.”
Pâinea vrac, de exemplu, este o pâine la metru, după principiul „îți alegi cât poți duce”. Este ideală pentru picnic și evenimente în aer liber și se asezonează perfect cu garniturile. Pâinea Brutarului Cora are gustul pâinii de odinioară, fiind coaptă pe vatră, și este apetisantă datorită metodelor de producție tradiționale. Păinile speciale cu semințe sunt o simfonie de arome și gusturi, dată de selecția de cereale și semințe. Pâinile grecești sunt produse după rețete autentice din Grecia, din făină fină de grâu dur, au culoare aurie, un miez elastic, arome și texturi unice. Aceste rețete se găsesc, în prezent, numai la Cora. Pâinile franțuzești sunt coapte pe vatră, au o coajă crocantă specifică păinii franțuzești, iar procesul de fermentare le conferă un gust unic. Iar pâinile italiene sunt produse după o tehnologie laborioasă, presupunând timpi lungi de odihnă și de dospire, petru a obține savoarea caracteristică.
Lasă un răspuns