Cauți o băutură cu care să îți răsfeți oaspeții? Ești în locul potrivit, pentru că îți vom spune tot ce trebuie să știi despre Aperol Spritz. Este o băutură provenită din Italia care încet încet a cucerit lumea întreagă.
Aperol nu este Campari
Poate cel mai important lucru de știut despre Aperol înainte de a începe să înveți despre toate lucrurile distractive despre cocktail: nu este Campari. Este ușor să le încurci, mai ales că Grupul Campari deține de fapt Aperol. Dar în ceea ce privește produsele lichide Campari și Aperol, confuzia este firească: ambele sunt lichioruri amare italiene cu tonuri de apus, cu profiluri de aromă de citrice. Există mai multe diferențe, dar important este că Campari este mai mult. Are o culoare mai închisă, un conținut mai mare de alcool și are mai multă amărăciune în profilul de arome. Aperolul este mai moale, mai ușor.
Aperolul este o băutură slabă în alcool
Pentru o băutură cu atât de multe elemente îndrăznețe în profilul său de aromă, este într-adevăr un pic surprinzător să afli că Aperol are doar 11% ABV – aproximativ același nivel pe care îl vei găsi într-un Pinot.
Aperol Spritz este extrem de popular
Aperolul este un lichid destul de ciudat în sine – din nou, ABV scăzut, arome foarte picante de citrice. Dar adaugă prosecco și niște apă minerală și vei obține Aperol Spritz, o băutură de vară care va rivaliza cu orice rosé.
Este înviorant și viguros
Jucătorii cheie în profilul de arome al Aperol sunt portocalele dulci și acrișoare, rubarba acrișoară și câteva ierburi, rădăcini și condimente secrete. Îți poți imagina un profil asemănător de condimente pentru un fel de prăjitură de Crăciun, dar frații Barbieri au făcut o treabă bună încorporând atât de mult din fiecare aromă puternică pentru a crea un profil surprinzător de delicat, în care amărăciunea acționează ca un fel de cadru viguros și robust pentru restul profilului de arome.
Este dovada că frații italieni pot lucra împreună
Aperol este creația a doi frați italieni: Luigi și Silvio Barbieri, care au moștenit compania de băuturi alcoolice de la tatăl lor Giuseppe în 1912 și au decis să facă ceva puțin neașteptat cu ea. În loc să producă un lichior standard sau un lichior tare de un fel, ei au vrut să facă o gustare cu conținut scăzut de alcool. În cazul în care ABV a scăzut, totuși, aroma a trebuit să fie crescută. Prin urmare, așa s-a născut Aperol.
A fost nevoie de șapte ani pentru a perfecționa rețeta
Silvio și Luigi au avut nevoie de șapte ani pentru a găsi rețeta corectă, care, la fel ca aproape toate lichiorurile europene, este secretă. După ce au moștenit afacerea cu băuturi alcoolice de la tatăl lor în 1912, au lucrat timp de șapte ani pentru a formula Aperol, care și-a făcut debutul în 1919. Având în vedere rezultatele, acești șapte ani au fost bine petrecuți. Până în prezent, rețeta nu s-a schimbat.
Poartă numele a ceea ce înseamnă
Aperol este într-adevăr o băutură de contradicții. Are o aromă complexă, dar un ABV scăzut și este menit să înceapă (nu să încheie) noaptea de băut. Uită-te doar la nume: Aperol vine din cuvântul francez „aperitiv”, un termen pentru tipul de băutură ușoară, gustoasă și emoționantă servită înainte de cină, Aperol a fost conceput pentru a fi un astfel de aperitiv.
Există un motiv ciudat pentru care Aperolul din Germania este mai puternic
Aperolul din Germania are 15% ABV. De ce? Este doar o explicație a sistemului lor de reutilizare a sticlei și a sticlei de plastic, prin care se adaugă o taxă de 0,25 euro sticlei și plasticului dacă lichidul din interior are o concentrație de alcool mai mică de 15% ABV. Scopul nu este acela de a descuraja consumul, ci de a reduce risipa de mediu prin plastic de unică folosință și pare să funcționeze.
Merge cu berea
Aperol are acele lucruri dulci-amare, cu o notă de salinitate, care îți potolesc setea. Berea are acel vibe picant, dulce-amărui, cu o notă de salinitate potolitoare. Dar Aperol și berea ar putea merge bine împreună și ar putea deschide calea pentru un alt nivel de spritziness în cocktailuri.
Cum se prepară Aperol Spritz?
Într-un pahar de vin adaugă două felii de portocală. În acest fel, băutura va avea o notă de citrice. Apoi vei pune trei măsuri de șampanie. Apoi, adăugă două măsuri de Aperol. Dacă nu îți place atât de amar, îți recomandăm să adaugi o măsură. Dacă preferi amărăciunea, adaugă apă tonică. În mod clar, va trebui să pui gheață.
Aperol Spritz este ideal pentru a fi băut la o cină cu fructe de mare sau pește. De asemenea, poate însoți o gustare delicioasă. Culoarea creează un aspect diferit de orice alt cocktail și este ușor de preparat.
Lasă un răspuns