Saptamina trecuta, la Scoala nr. 1 din Oituz a avut loc o noua actiune din cadrul proiectului educational „Joia clatitelor”, la care au luat parte elevii clasei a VI-a A, sub indrumarea dirigintei Marinela Sandu. Copiii au procurat ingredientele pentru clatite, au preparat produsele la oficiul scolii, le-au facut publicitate si le-au vindut profesorilor si celorlalti elevi, dar au si fotografiat si filmat diferite momente din timpul actiunii. „Elevii s-au mobilizat lucrind in echipa si s-au implicat in cit mai multe detalii organizatorice, cum ar fi realizarea unor anunturi pentru colegi si pentru cadre didactice, precum si a unui afis, diversificarea sortimentelor de umplutura pentru clatite, elaborarea unor slogane folosite în vinzarea acestora sau fotografierea si filmarea momentelor semnificative – ne-a spus profesorul Constantin Morari, directorul Scolii nr. 1 Oituz. Igiena a fost un aspect important care s-a respectat pe tot parcursul desfasurarii activitatii, elevii purtind sorturi de bucatarie si manusi de unica folosinta, iar fetele avind parul strins”. Desi in clasa a VI-a A exista doar trei fete, elevii s-au descurcat foarte bine, avind si sprijinul parintilor, care i-au ajutat sa-si procure produsele, dar ei au si exersat acasa, pentru a prepara clatite cit mai bune.
Elevii si profesorii s-au inghesuit sa cumpere clatitele
Primul client servit a fost însusi directorul acestei unitati de învatamint, Constantin Morari, care s-a declarat foarte încintat de gustul delicios al clatitelor, desi ingredientele folosite au fost de post. „De asemenea, cadrele didactice au fost si ele placut impresionate de dibacia de care cei mici au dat dovada, iar elevii celorlalte clase au golit tavile pline cu clatite scoase la vinzare pe holul scolii, fondul acumulat fiind de 170 RON – ne-a spus si profesoara Adriana Visoiu, consilierul educativ al scolii, cea care a initiat proiectul si care este si coordonator al acestei activitati, impreuna cu profesoara Maria-Magdalena Cirlan. Iata ca, pe linga activitatile obisnuite cuprinse în programa scolara, elevii acestei scoli sint antrenati într-o actiune inedita care le ofera posibilitatea de a-si dezvolta de la o virsta frageda abilitatile practice, spiritul de echipa, o gindire administrativa si simtul antreprenorial”. Proiectul a inceput in decembrie 2010 si se va termina in mai 2011, iar la activitati participa 6 clase de gimnaziu, dar beneficiarii sint cei 340 de elevi ai scolii, care cumpara clatitele, la fel ca si profesorii lor. Pretul de pornire este de un leu pentru fiecare clatita, dar, daca stiu sa le faca reclama, obtin chiar si 10 lei, de la profesorii care sint incintati de gust si de modul de prezentare. Din banii adunati din vinzarea clatitelor sint acoperite cheltuielile, iar suma ramasa va fi folosita in functie de cum vor decide participantii, dirigintii si coordonatorii. La urmatoarea actiune, din aprilie, vor participa elevii clasei a VI-a B, coordonati de profesoara Violeta Tipisca. (George MARTIN)
Ovi.Sobi a zis
multumim domnului director si profesoarelor care neau ajutat incluziv doamnei diriginte din bogdanesti.bacau Sandu Mirela
Ovidiu a zis
Frumoasa actiune. Ar fi timpul, ca pe langa carte si alte actiuni didactice sa se faca si actiuni de genul celei descrise in articol. E timpul ca elevii sa fie lasati sa faca si practic ceea ce-s invatati teoretic. Cred ca le place si-i face mai increzatori. Bravo elevilor, bravo cadrelor didactice care-i indruma, bravo directorului care a avut curajul sa accepte o asemenea actiune.