Mare parte din grupul de firme care au depus, recent, contestatii in instanta cu privire la anularea hotaririlor AGA de la SIF Oltenia prin care a fost ales un nou consiliu de administratie au procedat identic si in cazul Societatii de Investitii Financiare Moldova din Bacau. Societatea a fost chemata in judecata de firmele Amicosottis, Revan Com Galati, Epsomatic, Lineas Trade, Libron Consulting, Goras Consulting, Cibrosat, Groval Trade, Amattis, Mattera Com si Celule Electrice Bailesti pentru anularea deciziilor luate de Adunarea Generala a Actionarilor din 15 noiembrie, cind actionarul Catalin Chelu a fost revocat din functia de administrator, cu 72,77% din voturile exprimate. Primul termen de judecata s-a si consumat, ieri, 7 ianuarie, in dosarul deschis de Groval Trade, la Tribunalul Bacau.
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aplicat, in vara acestui an, mai multe sanctiuni si avertismente lui Catalin Chelu, in urma adunarii actionarilor SIF Oltenia, in care el a fost acuzat de concertarea actiunilor pe care le detine, el si alti actionari din sfera sa de influenta. La SIF Moldova, Chelu si firmele sau persoanele care detin actiuni si sint in cercul sau, detin peste 8,5% din actiuni. Preventiv, pentru AGA pe care a tinut-o in noiembrie, conducerea SIF Moldova a suspendat dreptul la vot al celor care detin mai mult de 1% din capitalul social, prag maxim stipulat de lege. O lista a actionarilor din cercul lui Chelu a si fost postata pe saitul societatii. AGA s-a tinut, iar una dintre hotariri a fost iesirea lui Chelu din CA. Omul de afaceri galatean a fost numit, de CA, si presedinte al SIF Moldova, tot in vara anului trecut, dar dupa evenimentele de la SIF Oltenia CNVM nu a aprobat aceasta numire.
Sarabanda a inceput in decembrie
SIF Moldova a fost chemata prima data in instanta pentru anularea hotaririlor AGA din noiembrie la sfirsitul anului trecut. Cererea a fost formulata tot de un actionar, respectiv societatea Celule Electrice Bailesti, care se afla tot sub controlul lui Catalin Chelu, ca si celelalte. Dosarul a fost inregistrat pe rolul Tribunalului Bacau – sectia comerciala si de contencios administrativ si a avut un prim termen de judecata. Obiectul dosarului este „Cerere de ordonanta presedintiala pentru suspendarea vremelnica a hotaririlor Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor din 15 noiembrie, pina la solutionarea cererii de anulare a acestor hotariri”, asa cum apare si in patru dintre cele sapte dosare deschise, in aceasta cauza, pe rolul Tribunalului din Bacau.
Nici Dumitru Tudor nu este agreat in CA
CNVM a aprobat, initial, hotarirea Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor SIF Moldova din data de 15 noiembrie, conform careia actionarii au decis ca nu este oportuna mentinerea lui Catalin Constantin Chelu in functia de membru al Consiliului de Administratie al societatii, dar s-a opus si la alegerea actionarului Dumitru Tudor pe un post vacant de doi ani in CA. In aceasta baza, a emis o ordonanta, prin care CA-ul societatii din Bacau avea obligatia de a convoca, in termen de cel mult 30 de zile de la data emiterii acestei ordonante AGA, in vederea numirii unui nou membru al CA. Ulterior, CNVM a revenit si a cerut ca actionarii SIF Moldova sa se pronunte „la prima adunare generala”, fara a mai fixa o data anume, dar este de prevazut ca aceasta ar putea fi adunarea generala anuala, tinuta de obicei la sfirsitul lunii aprilie.
Lasă un răspuns