Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bacău au declanşat o anchetă epidemiologică în cazul a 13 persoane care au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la un botez organizat la un restaurant din localitatea Podu Turcului, administratorul localului fiind amendat cu 3.000 de lei.
Un număr de 13 persoane au ajuns la spitale din Bârlad şi Focşani, cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat la o petrecere de botez organizată la un restaurant din localitatea Podu Turcului şi la care au participat în total 80 de oameni.
La sesizarea reprezentanţilor unităţilor medicale, autorităţile sanitare băcăuane au declanşat o anchetă epidemilogică pentru a stabili cauza îmbolnăvirilor. Oamenii au mâncat, printre altele, salam, ruladă de carne, caş, măsline, sarmale cu smântână şi prăjituri.
”La aproximativ o oră şi jumătate de la consumul alimentelor, persoanele care ulterior au ajuns la spital au început să acuze dureri abdominale, însoţite de greţuri, vărsături şi vertij. Conform procedurilor, s-au recoltat coproculturi de la pacienţi, probe de apă, teste de sanitaţie de la personal şi de pe suprafeţe, precum şi contraprobele din meniul servit şi păstrat în unitate, toate acestea urmând să fie analizate în laboratorul nostru”, a declarat, luni, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al DSP Bacău, Anda Dumitrescu.
În urma controlului făcut la restaurantul unde a avut loc petrecerea, DSP Bacău l-a amendat pe administratorul localului cu 3.000 de lei, pentru neverificarea stării de sănătate a personalului şi neefectuarea controlului medical periodic al salariaţilor. (news.ro)
Lasă un răspuns