Guvernul a aprobat astăzi proiectele finanțate în cadrul Programul Național de Investiții Anghel Saligny, prin care se asigură serviciile de bază în localităţi (apă, reţele de canalizare și gaze) şi se reabilitează infrastructura rutieră. Potrivit lui Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean, 1,4 miliarde lei sunt alocați pentru județul Bacău. Eurodeputatul Dragoș Benea a remarcat că Primăria Bacău primește 43 de milioane de lei, bani cu care poate rezolva problema apei.
„Vor primi finanțare cele 93 de localități din județ, inclusiv municipiul Bacău. Este o mare realizare faptul că, absolut toate UAT-urile, au cel puțin câte un proiect care va fi susținut de Guvern. În perioada 2018-2019, când eram la conducerea Instituției Prefectului, la nivelul județului, erau 200 de șantiere deschise, pe care se executau lucrări”, a declarat Ivancea.
„Îmi doresc ca toate aceste 124 de proiecte aprobate astăzi de MDLPA pentru județul Bacău, să se materializeze în tot atâtea șantiere pe care să se lucreze în ritm susținut pentru dezvoltarea comunităților. Sumele alocate trebuie să se regăsească în investiții derulate pentru realizarea infrastructurii rutiere și de apă și canalizare, așa cum au fost aprobate”, a mai spus președintele Consiliului Județean Bacău.
Eurodeputatul Benea: „Rețeta prin care comunitățile județului vor reporni pe drumul dezvoltării durabile”
„Aşa cum a făcut-o în timpul guvernării 2017-2019, când în județul Bacău s-au implementat 200 de proiecte finanțate prin PNDL, PSD – revenit la guvernare la sfârşitul lui 2021 – se implică, hotărâtor, în dezvoltarea județului şi prin programul Anghel Saligny”, a declarat eurodeputatul Dragoș Benea, președintele PSD Bacău.
Peste 120 de proiecte, totalizând 1,4 miliarde lei, şi 93 de UAT-uri beneficiare sunt rețeta prin care comunitățile județului vor reporni pe drumul dezvoltării durabile început acum 4-5 ani. Spun asta pentru că PSD nu s-a aflat la guvernare în 2020 sau 2021, iar celor care uită asta – deliberat sau nu – le-o voi reaminti ori de câte ori voi avea prilejul.
Remarc, între altele, suma de 43 milioane lei primită de municipiul de reşedință pentru investiții în sistemul de alimentare cu apă şi repararea rețelei de utilități. Este o bună ocazie de a „lichida” problema apei în oraşul Bacău, o ocazie pe care Primăria nu are voie să o rateze sub nicio formă.
– eurodeputatul Dragoș Benea, președintele PSD Bacău
AKU a zis
Cea mai mare cioacă posibilă, dar na tre să mănânce și gura celor de sus de la județ. În Dărmănești apare suma de 20.000.000 lei pt centura orașului, oamenii ăștia vorbesc serios? Ne-am născut ieri probabil în viziunea lor și profită și de faptul că sunt protejați și nimeni nu-i ia la întrebări. Ce centură ocolitoare a orașului domnilor? În cartierul sălătruc nu s-a mai asfaltat drumul acela de pe vremea răposatului când s-a construit Barajul de la Valea Uzului, voi chiar ne luați de proști. Sau faceți ca fostul primar Spiridon , mare om, lăudat fie-i numele în iad care a făcut ce a vrut el numai ce trebuia nu de și-a băgat și bani în buzunar, bani buni ( vezi dosarul orchestrat de DNA) și tot a scăpat sărăcuțul.
EU a zis
Daca se face , e rau, daca nu se face tot rau este. Asa suntem noi.
Primaria nu a facut decat sa posteze proiectul ce a fost si aprobat. Foarte bine, inseamna ca primarul isi foloseste mintea si atrage fonduri. Jos palaria. Oricum, Darmanestiul arata muuult mai bine decat in trecut (asfaltare, colonii, cartier poiana, boistea etc).Este un lucru bun ca pe Str. Energiei nu vor mai trece masinile de mare tonaj si ca acestea vor ocoli. Drum bun le doresc.
Drumul la care faci tu referire , este un drum judetean. Primaria nu poate sa intervina asupra lui sa-l asfalteze. Din cate stiu se mai asteapta o axa de finantare prin care se doreste extinderea canalizarii si in cartierul Salatruc. Dupa extinderea canalizarii se va asfalta si acea portiune de drum cu finantare de la Consiliul Judetean.
Pe timpul mandatului dl. Spiridon , nu se puteau atrage fonduri din ratiuni ce tin de legislatie, aceasta fiind schimbata prin 2017 sau ’18 (Te numesti oras, te descurci) si nici industrie mare , platitoare de taxe nu sunt in zona. Cu impozitele de la locuitori si ale catorva magazine, nu faci tu cine stie ce, cel mult pui niste becuri , dar nu le aprinzi seara.
A nu se confunda ruralul cu urbanul, Darmanesti fiind incadrat la urban, unde fondurile pentru dezvoltare rurala s-au dat / se dau in comune cu nemiluita, asta daca primarii au fost destepti si au facut proiecte pe cand cele urbane aproape de 0.
Curtea de conturi a trecut pe acolo si nu a gasit nimic in neregula.
Toate bune,
Eu
dcv a zis
Primari, directori, manageri de proiect, constructori, proiectanti, diriginti de santier , inspectoratul in constructii bucurati-va vin alte fonduri publice pe care sa le tocati. Lucrari facute pe jumatate de calitate, materiale inlocuite cu altele mai ieftine, lucrari neexecutate, sa facem totul sa dam si sa luam comisioane si spagi. Guvernul se imprumuta pentru a finanta acest program si banii vor trebui dat inapoi de copii nostri si de copiii copiilor nostri. Fonduri europene de miliarde de euro, fonduri guvernamentale de miliarde, fonduri locale s-au investit in zeci de mii de lucrari si nimic nu se cunoaste economia tarii scade.
Costel a zis
La Sascut ,nu trimiteti nici un ban,atat cat este primar hotul judetului Rauta, nici un ban nu ajunge unde trebuie decat la oile lui…