La Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău a avut loc deschiderea evenimentelor ştiinţifice care omagiază împlinirea a 58 de ani de învățământ superior în Bacău și a 43 de ani de învățământ tehnic superior.
La aceste manifestări au participat Luminița Maricica Coşa – prefectul judeţului Bacău și Constantin Scripăţ – viceprimarul municipiului Bacău, care au transmis salutul din partea autorităţilor cu ocazia acestui eveniment festiv.
„A devenit o adevărată tradiţie ca Facultatea de Inginerie din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău să organizeze conferințe internaționale: OPROTEH, ediţia a XIV-a şi CISA, ediţia a XI-a, la care se adaugă cea de a 57 întrunire a Consorțiului de Inginerie Economică din România. Studenţii vor participa la două evenimente științifice naționale: Concursul național studențesc „Moise Țuțurea”, pe tematică specifică domeniului de studii „Inginerie și management” și o Sesiune națională de comunicări științifice studențești”, a declarat prof. univ. dr. ing. Valentin Zichil, Decanul Facultăţii de Inginerie.
De asemenea, conducerea universităţii, prin prof. univ. dr. ing. Dr.h.c. Valentin Nedeff, preşedintele Senatului şi prof. univ. dr. ing. Carol Schnakovszky, rectorul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, a mulţumit tuturor celor care au contribuit la realizarea acestor conferinţe internaţionale: Instituţia Prefectului Judeţului Bacău, Consiliului Judeţean Bacău, Primăria Municipiului Bacău, reprezentanţilor mediului socio-economic, partenerilor şi colaboratorilor, sponsorilor, participanţilor din străinătate şi din ţară, cadrelor didactice şi studenţilor.
Tot astăzi a avut loc şi lansarea proiectului „Parteneriat pentru stagii de practică – Primul pas pentru o carieră în industria alimentară” care are ca obiectiv dezvoltarea competențelor profesionale și transversale pentru 70 de studenți din învățământul superior înscriși în cadrul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău prin: organizarea de stagii de practică; valorificarea parteneriatelor dintre mediul educațional și angajatori; acces la servicii de consiliere și orientare profesională, în vederea creșterii șanselor de angajare în specializările studiate.
Evenimentele de amploare s-au transformat într-o adevărată carte de vizită pentru Facultatea de Inginerie, prin intermediul cărora sunt dezvoltate noi relații de colaborare, atât pentru programele de studii în domeniul Ingineriei, cât și în domeniul cercetării științifice.
Lasă un răspuns