La momentul de față există peste 8000 de servicii de online dating. O treime din toți oamenii de pe planetă au folosit astfel de site-uri măcar o dată. Totuși, procentul de căsătorii care au început prin prietenii pe site-uri de întâlniri este destul de mic, în jur de 17% — care-i treaba?
În pofida faptului că site-urile clasice de dating sunt pe piață din anul 1995 când s-a lansat serviciul Match.com, milioane de oameni încă nu știu cum să le folosească. Mulți pur și simplu pierd timpul cu strategii care eșuează din start și nu reușesc să își găsească niciodată jumătatea așa. Pe deasupra, nu tuturor li se pare ușor să poarte un simplu dialog cu cineva.
Asta se întâmplă pentru că nu toată lumea înțelege de fapt cum funcționează comunicarea pe serviciile de dating. Unii le folosesc ca pe rețele sociale obișnuite, alții se înregistrează și pur și simplu așteaptă să le pice din cer cele mai interesante persoane. Mai sunt și cei care sunt atât de insistenți încât îi îndepărtează instant pe ceilalți.
Îți vom prezenta niște sfaturi utile de îmbunătățire a comunicării pe platformele de dating care sperăm să te ajute să întâlnești pe cineva.
Recomandările de top pentru online dating
De început merită menționat că spațiul de online dating nu constă doar în site-urile și aplicațiile clasice. Mai sunt și video chat-uri online, opțiuni de dating pe rețele sociale, forum-uri tematice și așa mai departe. Mai jos vei găsi o colecție a celor mai des întâlnite recomandări pentru a îmbunătăți comunicarea online. De reținut că unele sfaturi sunt adaptate pentru anumite tipuri de site-uri.
Sfat #1. Nu crea un personaj fictiv pe internet și nu începe prietenii prin minciuni
Tentația de a-ți înflori un pic profilul online poate fi mare, ba chiar statisticile arată că majoritatea oamenilor mint ceva în descrierea lor pe site-urile de dating. Câteodată însă minciunile ating proporții de neaceptat, precum folosirea pozelor altor persoane, descrieri complet inventate, povești de viață ieșite din comun — lucruri care înlătură orice posibilitate de a crea o prietenie reală.
Adevărul iese la iveală oricum dacă continui să conversezi cu aceeași persoană iar dacă nu ai de gând să formezi o relație reală atunci la ce mai pierzi timpul pe astfel de site-uri?
Sfat #2. Pune întrebări ce necesită un răspuns mai lung și nu întreba lucruri pe care n-ai vrea să le răspunzi nici tu.
Întrebările tip “Ce faci?” sau “Cum ești?” nu prea duc la o conversație prea lungă. Învață să pui întrebări mai elaborate care necesită un răspuns mai lung, de exemplu “Ce țară ți-ai dori să vizitezi și de ce?” sau “Care e cea mai clară amintire a ta?”.
Totodată, nu pune întrebări pe care n-ai vrea să le răspunzi nici tu, cum ar fi “Ce n-a mers în ultima ta relație?” sau “Ce simți pentru fostul sau fosta la momentul de față?”. Multora nu le place să vorbească despre asta așa că cel mai probabil vor evita conversația.
Sfat #3. Dacă conversezi pe video chat, asigură-te că imaginea și sunetul sunt bune și că nu apare nimic ciudat pe cameră
Când folosești Omegle, Videochat România sau orice alt video chat online, fă tot posibilul ca cealaltă persoană să se simtă în largul său conversând cu tine. Verifică-ți viteza și semnalul de internet, ajustează lumina, curăță lentila de la webcam și microfonul dacă este necesar, etc. O imagine sau un sunet prost poate strica complet prima impresie.
Mai mult, încearcă să nu atragi atenția prin lucruri nedorite cum ar fi alte persoane care trec prin spatele tău sau un fundal dezordonat sau murdar. Vezi să nu-ți sară animalul de companie pe tastatură și să-ți închidă conversația, se întâmplă mai des decât crezi!
Sfat #4. Încearcă să afli ce hobby-uri are persoana cu care vorbești direct de pe profil și axează conversația pe asta
Majoritatea site-urilor de dating prezintă o mulțime de informații utile pe profil — hobby-uri, interese, educație, preferințe muzicale și de filme, etc. Ideea e să folosești toate aceste lucruri în timpul conversației așa că studiază-le înainte de a iniția contactul.
Îți recomandăm și să adaugi cât mai multe informații utile despre tine pe profil. Asta îți va mări șansele de a atrage atenția celorlalți — nu mulți se încumetă să scrie unei persoane care nu are nimic pe profil.
Sfat #5. Arată-ți latura interesantă dar nu exagera
Mulți oameni se dedică total în cunoașterea celeilalte persoane încât uită pur și simplu de ei înșiși, de pasiunile și hobby-urile lor, sau de experiența lor de viață. Rezultatul? Persoana cealaltă nu îi consideră prea interesanți și trece mai departe.
Nu-ți fie teamă să vorbești despre reușitele tale sau pasiunile și hobby-urile pe care le ai. Folosește-le pentru a ieși în evidență și a le arăta celorlalți că nu ești o persoană de rând. Dacă faci asta de la început și îți scoți în evidență originalitatea șansele tale de a continua conversația sau chiar a începe o relație vor fi mult mai mari.
Sfat #6. Învață să asculți, nu doar să vorbești
Deși pare în contradictoriu cu sfatul anterior, nu este chiar așa. Ne referim aici la cei care vorbesc într-una, fără nici măcar o mică pauză în conversație, ceea ce poate fi extrem de obositor și de plictisitor pentru cei care îi ascultă.
Fă o pauză din când în când și lasă-i și pe ceilalți să vorbească, nu-i întrerupe mereu. Dacă ai ceva de adăugat, așteaptă până când cealaltă persoană a terminat de spus ce dorea. Nimănui nu-i place de o moară stricată care nu acordă nicio atenție la ce zic ceilalți.
Sfat #7. Încearcă să muți conversațiile în scris la convorbiri video atunci când este posibil
Chiar dacă pentru mulți dintre noi vorbitul prin mesaje este mult mai ușor decât conversațiile video, cu cât folosești mesajele scrise mai mult, cu atât ai mai puține șanse de a te întâlni cu cineva în carne și oase. Mai devreme sau mai târziu oameni se plictisesc de mesaje și nu prea mai au despre ce vorbi ceea ce întrerupe firul conversației și stagnează șansele de a avansa.
Nu amâna prima întâlnire online. Aceasta te va ajuta să înțelegi clar și rapid dacă cealaltă persoană merită timpul și energia ta și dacă există vreo șansă de a dezvolta o relație adevărată. Dacă nu, atunci treci mai departe și evită să pierzi timpul și să-ți faci speranțe deșarte.
Pe scurt
Cel mai important sfat pe care ți-l putem da este să nu-ți faci griji dacă prima conversație pe care o ai pe o platformă de dating nu-i așa cum sperai. Este complet normal să ai emoții sau să te rușinezi. Majoritatea oamenilor întâmpină greutăți de comunicare și au nevoie de timp să se adapteze și să fie dezinvolți.
Pentru ca întâlnirile online să fie mai comode, îți recomandăm platformele de video chat. Conversațiile video cu persoane aleatoare te vor ajuta să te relaxezi, să ai mai multă încredere în tine și să treci peste orice emoție atunci când faci cunoștință cu cineva. Îți garantăm că după câteva conversații nu te vei mai recunoaște!
Lasă un răspuns