Se spune că micile detalii fac diferenţa, iar aceasta zicală se poate aplica într-o mulţime de domenii, de la artă şi până la arta de a economisi. Gestionarea eficientă a unui buget se poate face şi cu paşi mici, fără să fie necesare sacrificii imense, care să îţi impacteze viaţa de zi cu zi. De la folosirea programelor de cashback şi până la gătitul acasă, poţi să implementezi diverse schimbări în viaţa de zi cu zi care să îţi aducă mai mulţi bani la finalul lunii.
Iată 8 metode prin care poţi să economiseşti fără să faci sacrificii mari:
O garderobă capsula
O garderobă capsula este o super idee dacă vrei să te îmbraci cool şi să economiseşti bani. De cele mai multe ori, dintr-un dulap plin de haine foloseşti doar câteva piese. Ei bine, garderoba capsula înseamnă să selectezi 20-30 de piese de bază, care se asortează uşor între ele şi pe care le poţi folosi pentru a crea zeci, sute de ţinute. Astfel, nu va mai fi necesar să cumperi mereu haine noi şi vei putea folosi pe care îi dădeai pe haine în alte scopuri.
Mai puţine produse de beauty
Nu ai nevoie de zeci de produse de beauty ca să îţi ingijesti pielea corect. În plus, dacă rutina ta de skin include zeci de produse, cu siguranţă vei pierde foarte mult timp cu aplicarea lor. Ca să ai grijă de pielea ta şi să economiseşti bani, optează pentru câteva produse de beauty, cu ingrediente curate şi formule cu rezultate dovedite. Cu doar 150-200 de lei poţi avea o rutină completă, ce include demachiant, SPF, gel de curăţare, cremă hidratantă şi un ser cu ingrediente active.
Programe de cashback
În ziua de astăzi, o mulţime de aplicaţii oferă programe de cashback. Ce înseamnă cashback? Este vorba de o reducere, ce nu se aplică la coşul de cumpărături direct, ci sub forma unui procent din suma cheltuită care se întoarce în contul tău. În general, aplicaţiile de banking oferă cashback la firme partenere, ce pot include brand-uri de îmbrăcăminte, beauty, travel sau suplimente alimentare.
Ca să te asiguri că ai acces la ultimele versiuni ale aplicaţiilor ce oferă cashback, alege un smartphone performant precum Samsung S23 sau Samsung S23 Ultra.
Găteşte acasă
Gătitul acasă te ajută atât să economiseşti bani, cât şi să mănânci mai sănătos. Doar când găteşti acasă poţi controla cantitatea şi calitatea ingredientelor, astfel încât să pregăteşti mese potrivite nevoilor tale. Dacă alegi să reduci ieşirile în oraş la masă, dar şi să comanzi mai rar, vei reuşi să economiseşti ceva bani. În plus, vei avea ocazia de a mânca mai echilibrat, cu ingrediente proaspete, alese chiar de tine.
Foloseşte o listă de cumpărături
Cu siguranţă ţi s-a întâmplat să mergi la cumpărături şi să pui în coş o mulţime de produse de care nu aveai cu adevărat nevoie. Ei bine, cea mai simplă soluţie pentru astfel de probleme este să pleci de acasă cu o listă de cumpărături. Pregăteşte de acasă lista de cumpărături, iar bifează toate produsele de pe listă în magazin.
Programează vacanţele din timp
Te poţi bucura de vacanţe şi să economiseşti bani în acelaşi timp. În ziua de azi, este mai uşor ca niciodată să programezi vacanţe din timp, la preţuri avantajoase. Încearcă să programezi cu un an înainte vacanţele ca să obţii super preţuri. O mulţime de platforme îţi oferă opţiunea de modificare a datelor ulterior, dacă va fi necesar.
Investeşte într-un telefon performant
Un telefon performant poate înlocui cu succes o mulţime de alte device-uri, ceea ce te ajută pe termen lung să economiseşti bani. Dacă vrei un smartphone pe care să-l poţi folosi atât pentru job, cât şi pentru relaxare sau diverse alte activităţi, un Samsung S23 este o super idee. Samsung S23 îţi permite să instalezi o gamă largă de aplicaţii, atât pentru birou, cât şi pentru streaming, buget sau sport. În plus, ecranul generos al Samsung S23 este ideal pentru a viziona clipuri, fără să mai ai nevoie de o tabletă.
În cazul în care vrei o variantă cu o baterie puternică, optează pentru Samsung S24 Ultra.
Renunţă la abonamentele pe care nu le foloseşti
În prezent, o mulţime de servicii se vând sub formă de abonament. Subscripţii la paltforme de streaming, activităţi sport, magazine de îmbrăcăminte şi lista poate continua. Ca să economiseşti bani fără prea mult efort, renunţă la abonamentele pe care nu le foloseşti. Să zicem că ai un abonament la sală, însă mergi de 2-3 ori pe lună. Poţi să renunţi la el în favoarea sportului acasă sau în parc. Decide cu atenţie ce abonamente merită cu adevărat banii şi la ce subscripţii este mai bine să renunţi.
Foloseşte lista de mai sus ca inspiraţie pentru a-ţi gestiona mai bine bugetul şi a implementa mici schimbări care să te ajute să rămâi cu mai mulţi bani la sfârşitul lunii.
Lasă un răspuns