O tona de carne posibil contaminata cu dioxina a ajuns pe piata bacauana. Miercuri, inspectorii sanitar-veterinari identificasera 594 de kilograme la o firma din Poiana Sarata, comuna Oituz. Ieri, alte cantitati considerabile au fost depistate si la societatile Real si Comalrid din municipiul Bacau. De asemenea, au mai fost depistate, in cursul dupa-amiezii, inca 120 kg de carne posibil contaminata, la societatea Copanex din Bacau. Conducerea Directiei Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau spune ca, in continuare, se efectueaza cercetari in arealul judetului, in vederea identificarii altor posibile societati la care carnea ar fi putut ajunge si care ar fi putu fi deja comercializata. „Toate cantitatile au fost blocate la cei care au achizitionat produsul, carnea fost sechestrata si retinuta de la vinzare. In continuare se efectueaza cercetari si vom lua masurile legale care se impun in astfel de situatii”, a declarat dr. Sorin Ivanciu, director adjunct DSVSA Bacau.
Desi circa 300 de kilograme de carne au fost deja vindute populatiei, DSVSA Bacau sustine ca, deocamdata, nu se poate vorbi despre un real pericol pentru consumatori. O data pentru ca exista doar suspiciuni cu privire la contaminarea carnii cu dioxina, pe de alta parte pentru ca expunerea pe termen scurt la acest compus chimic nu prezinta reactii adverse. Comisia Europeana recomanda, totusi, îndepartarea din lantul alimentar a produselor posibil contaminate.
Lasă un răspuns