Bacauanii care au solicitat locuinte sociale sau ANL pot afla punctajul acumulat pina la acest moment, dar si sansele pe care le au in obtinerea acestora in viitorul apropiat. Listele cu dosarele aprobate de Consiliu Local Bacau si punctele aferente acestora pot fi consultate la sediul Primariei. In fiecare an, repartizarea locuintelor se face in limita fondului disponibil. De fiecare data, cele mai mari sanse le au tinerii care stau in chirie, sint casatoriti, au copii si sint absolventi de studii superioare. Ulterior, functionarii de la Primaria Bacau vor analiza dosarele si vor decide repartizarea apartamentelor. In municipiul Bacau vor fi date in folosinta aproximativ 100 de locuinte sociale si ANL, in primavara.
Actele necesare
In Hotarirea de Consiliu Local 502 din 28 decembrie 2007 se arata ca un dosar pentru inchirierea unei locuinte ANL trebuie sa contina copii ale actelor de identitate a solicitantului, dar si a membrilor familiei acestuia, cu care locuieste in comun, copii ale contractului de inchiriere pentru spatiile in care locuieste, dupa certificatele de casatorie, de nastere a copiilor si dupa actele de studii. La acestea se adauga acte doveditoare privind persoanele aflate in intretinere, suprafata actualei locuinte, adeverintele de la asociatia de proprietari din care sa reiasa numarul de colocatari actuali si certificate medicale care sa ateste problemele celor pentru care se solicita o camera in plus, in cazul in care exista astfel de situatii. In fine, dosarul mai trebuie sa cuprinda adeverinta de la locul de munca si o copie a carnetului de munca al solicitantului, dupa caz, adeverinte care sa ateste provenienta solicitantului dintr-o casa de ocrotire sociala, actele de adoptie, hotarirea judecatoreasca de evacuare dintr-o casa nationalizata si declaratii care sa demonstreze ca nu exista dreptul de proprietate pentru un alt imobil locuibil.
Conditii de participare la selectie
Odata intocmit acest dosar, solicitantii vor fi triati pe baza unui punctaj, care la rindul sau va fi acordat pe baza listei de conditii. Astfel, ca sa poata beneficia de o locuinta ANL, solicitantul trebuie sa aiba o virsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani si sa poata primi repartitia in maxim 12 luni de la implinirea virstei maxime. Titularul solicitarii nu are dreptul sa detina sau sa fi detinut in proprietate o alta locuinta sau, cu contract de inchiriere, un alt imobil din proprietatea statului. Punctajul final se va stabili in functie de criterii privind situatia locativa actuala, starea civila si persoanele aflate in intretinere, starea de sanatate, vechimea solicitarii, nivelul de studii si de pregatire profesionala, dar si alte situatii speciale. Toti cei calificati pe lista finala, dar care, in urma punctajului, se situeaza in afara locurilor existente in imobilele ANL, vor ramine pe lista de asteptare pina la construirea unui nou bloc sau eliberarea unor locuinte in cele construite deja. Contractul de inchiriere va avea o durata de cinci ani, cu posibilitatea de a fi prelungit, in baza declaratiei de venituri.
Criterii de ierarhizare stabilite prin punctaj
Cine locuieste cu chirie, primeste din start 10 puncte. Dovada casatoriei mai adauga alte 10 puncte, iar pentru fiecare copil minor aflat in intretinere se ai adauga cite un punct. Cele mai multe puncte sunt atrase de persoanele cu studii superioare, respectiv, 15 puncte. Absolventii cu studii medii primesc 10 puncte, cei cu studii post liceale au 13 puncte, bacauanii cu 10 clase primesc 8 puncte, iar cei cu studii primare sau gimnaziale se aleg doar cu 3 puncte. Solicitantii care au pe membru de familie venituri sub 300 lei primesc alte 3 puncte, iar solicitantii proveniti din institutii de ocrotire sociala adauga la punctaj alte 7 puncte. Un aspect deloc de neglijat este vechimea cererii. Cine a asteptat intre 2 si 3 ani are 6 puncte, intre 3 si 4 ani primeste 9 puncte, iar pentru fiecare an ce depaseste 4 ani, se adauga alte 4 puncte. Lista completa a punctajelor poate fi consultata la sediul Primariei Bacau. In cazul inregistrarii unor punctaje egale, solicitantii vor fi departajati in functie de starea de sanatate, numarul de copii, vechimea cererii sau invaliditate. In cazul familiilor, vor fi punctate actele care avantajeaza cuplul, respectiv, daca sotia sau sotul este mai bine cotat din punct de vedere al studiilor. La depunerea cererii, solicitantul isi va exprima optiunea pentru tipul de locuinta (ANL sau sociale).
I`ll be back a zis
Si n-ai mentionat ca e singurul loc din administratia locala, unde seful de serviciu are alergie la spaga. Deci NU-I NEVOIE DE SPAGA.
Crina a zis
In cazul familiilor, vor fi punctate actele care avantajeaza cuplul, respectiv, daca sotia sau sotul este mai bine cotat din punct de vedere al studiilor – suna a ilegalitate, se puncteaza actele titularului de cerere
alina a zis
buna seara.as dori sa stiu ce sanse am pentru o locuinta anl, sunt studenta in ultimul an,necasatorita ,nu am copii si locuiesc cu parintii si sora mea.impreuna cu prietenul am dori sa avem parte de o locuinta.
RADU IONEL a zis
buna seara.as dori sa stiu ce sanse am pentru o locuinta anl, sunt necasatorit ,nu am copii si locuiesc cu parintii si sora mea.impreuna cu prietenua am dori sa avem parte de o locuinta.
Mărgean laurentiu a zis
Buna ziua…daca am37ani numai pot face dosarul. ..vârstă max e de35?mai am vrei sansa
Chivu Gabriela a zis
Buna seara ce șanse am ptr o locuinta ANL sunt văduva si am un copil de 3ani si momentan locuiesc cu părinții mei